Burgess následuje Rossiho!

Technický "guru" Jeremy Burgess následuje Valeho k Ducati, se Spiesem naopak přichází do továrního týmu Yamahy Tom Houseworth.

Hodně dlouhou dobu si nechal na rozmyšlenou Jeremy Burgess, než se rozhodl o své budoucnosti. Ačkoliv Valentino Rossi oznámil už v Brně, že odejde k Ducati, tak jeho australský Crewchief ve stejné době nevěděl, co bude vlastně dělat. Yamaha potom stanovila Grand Prix Misano jako deadline, ovšem tam se to v důsledku jiných událostí nedostalo vůbec na veřejnost. Ovšem ani v Aragonu se nikdo nechtěl k tomuto ožehavému tématu vyjádřit, až musel vytáhnout "kočku z pytle ven" Lin Jarvis a prozradit, že Burgess a všichni mechanici jdou s Rossim k Ducati.


Ale potencionální box amerického jezdce Bena Spiese nezůstal dlouho prázdný, superbikový mistr světa si dle očekávání vezme s sebou nejen svého Crewchiefa  Toma Housewortha, nýbrž i mechanika Gregga Wooda. Ovšem Houseworth nebude úplně sám plnit roli Crewchiefa, nýbrž továrna Yamaha mu dá k dispozici i jednoho zkušeného spolupracovníka z MotoGP, jehož jméno bude oznámeno později.

Kromě Wooda a Housewortha, které si dovedl Spies už ze superbiků, bude v týmu pracovat i jeho další kumpán z WSBK, aktuální superbikový týmový manažér Massimo Meregalli. Důvod je jasný, Davide Brivio odchází koncem sezóny od Yamahy a bude se dále věnovat pouze jezdeckému managementu, mezi jeho prominentní piloty patří pochopitelně i Valentino Rossi. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist