Corrado Cecchinelli technickým ředitelem MotoGP

Dřívější vedoucí závodního projektu Ducati Corrado Cecchinelli se stal technickým ředitelem šampionátu MotoGP a bude mít odpovědnost za všechny technologické záležitosti mistrovství světa seriálu Grand Prix.

Dlouho hledala Dorna technického ředitele, tedy muže, který bude zodpovědný za technologii šampionátu. Nyní ho našla a stal se jím Corrado Cecchinelli, který bude zodpovědný za technický reglement všech tří kubatur, tedy Moto3, Moto2 a MotoGP.

Nejdůležitějšími aktuálními úkoly pro Cecchinelliho bude vypracování pravidel pro novou třídu Moto3 a také pro litrové motory v kubatuře MotoGP, obě novinky budou totiž uvedeny do praxe už v příští sezóně - tedy 2012.

Ital Corrado Cecchinelli tak bude zastávat klíčovou úlohu, tedy spojení mezi motocyklovou federací, továrnami, týmy a promotérem šampionátu, tedy FIM, Dornou, MSMA a IRTA. Bude také zodpovědný za dodržování zdravého životního prostředí v paddocku a také za bezpečnost na trati.


O roku 2011 říká Cecchinelli: “Musíme stanovit jasné definice a technické aspekty pro Moto3 pro všechny potencionální uchazeče, termín ukončení přihlášek jednotlivých továren a zájemců je už 28. února. Co se týká MotoGP, tak tam jsou základní pravidla už delší dobu jasně daná, je potřeba dopracovat pouze detaily a soustředit se především na Moto3." - na aktuálním snímku je motocykl Moto3 Sherco MR3 GP11.

Corrado Cecchinelli má jistě v oblasti motocyklové technologie hodně zkušeností. Po ukončení vysokoškolského vzdělání se specializací na vývoj motocyklových podvozků pracoval nejdříve dva roky pro Piaggio. V létech 1997 až 2002 byl zapojen do superbikového projektu Ducati. Potom se stal technickým ředitelem týmu Ducati v MotoGP (2003 - 2005). A od roku 2006 povýšil, neboť byl jmenován do funkce zástupce generálního ředitele u Ducati Corse, a to do 31. prosince 2010, tedy do doby, než převzal v MotoGP současnou funkci.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist