Ducati: Očekávané Doviziosovy problémy

První testovací den v Sepangu nebyl pro tovární tým Ducati vůbec úspěšný. Andrea Dovizioso vysvětluje, proč je rozdíl ke špičce tak velký.

"Dvě sekundy jsou velký rozdíl. Ale myslím si, že to je normální, tedy speciálně, když Honda a Yamaha zde jsou s rychlými motocykly a které už znají. Dobře se připravili. Pro mě to byl na rozdíl od nich, můj první den", vysvětloval po prvním dnu nováček továrního týmu Ducati Andrea Dovizioso, který na oficiálním testu MotoGP v Malajsii ztratil první den 2,378 sekundy (13. místo) na nejlepší čas Daniho Pedrosy. 
Ducati sice nepřivezla do Sepangu nic nového, neboť Desmosedici GP13 se skoro vůbec neliší od GP12: "Pro mě je ale všechno nové. Tento motocykl je úplně jiný, než jakýkoliv, který jsem kdy v Sepangu jezdil. Dopoledne jsme pracovali na elektronice, odpoledne jsme pak změnili trochu nastavení šasí. Prostě jsme začali s tím, porozumět tomuto motocyklu. Jsme zde proto, abychom dál vyvíjeli náš motocykl a zlepšili naši situaci. Dosažené časy nejsou zas tak důležité, koncentrujeme se na to, abychom šli při vývoji správným směrem", doplnil dále Dovizioso, v loňském roce pilot týmu Tech3.

Dovizioso dobře chápe, že po příchodu do továrního týmu Ducati se mu jen hodně těžko podaří zopakovat výborné čtvrté místo z MS 2012 (šest podiových umístění): "Každý zná výsledky Ducati za poslední období, já sám jsem neočekával žádný perfektní motocykl. Přes zimu jsme nemohli nic vyvíjet, to se musí dělat na trati. Potřebujeme prostě čas", ví dobře Ital.
Jeho týmový kolega Nicky Hayden zná situaci u italské továrny z posledních čtyř sezón: "Je to pěkné, sedět znova na motorce a mít možnost začít s prací. Já sám jedu měkké šasí, stejně jako ve Valencii a v Jerezu (listopadové testy - pozn. Bosso). Musíme ale zjistit, zda nastavení z Jerezu bude platit i zde. Ale jedno je jisté, musíme zrychlit", je hodně jasná situace tomuto Američanovi (10. místo, +2,179 sec).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist