Karel Abraham zvítězil v anketě Zlatá řídítka

Podruhé za sebou je nejlepším motocyklovým závodníkem podle českých motoristických novinářů Karel Abraham, první český jezdec v královské kubatuře MotoGP. Abraham v anketě získal 184 bodů, trofej si převzal 19. ledna na slavnostním vyhlášení ankety.

„Chci poblahopřát i ostatním klukům, kteří loni zajížděli skvělé výsledky a kterým se dařilo. Před rokem jsem měl před začátkem sezony MotoGP a nikdo nevěděl, jak se podaří. Zlatá řídítka jsou pro mě povzbuzením, že i přes pár smolných závodů to byl dobrý rok. Sezona 2012 bude zase úplně jiná než ta loňská a tohle je pro mě obrovská motivace. Moc za ni děkuji,“ říká Karel Abraham.

Na pomyslných stupních vítězů v letošním ročníku ankety se umístil jako druhý Jakub Kornfeil, který startoval v historicky poslední sezoně kubatury do 125 kubických centimetrů a dojel ji na celkovém 12. místě. Třetí místo obsadil motokrosař Martin Michek, na čtvrté příčce je další „silničář“ Jakub Smrž. První pětku nejlepších motocyklových závodníků roku 2011 uzavírá Aleš Dryml.
Karel Abraham si ocenění pro nejlepšího motocyklového závodníka v České republice poprvé odnesl za sezonu 2010, kterou zakončil vítězstvím v kubatuře Moto2 v závěrečném závodě sezony ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist