Lorenzovy pády nejsou bez následků, má frakturu žebra

Víkend v Kataru byl pro Jorge Lorenza premiérou v barvách Repsol Hondy. Španěl ale prozatím nemá štěstí, protože zranění ho omezila v posezonních testech 2018 a zranění bylo za jeho neúčasti v letošním předsezonním testu v Sepangu. Ani během prvního závodního víkendu sezony v Kataru Španěl nezajel výsledek jaký by si představoval, protože je tu opět zranění, tentokrát s nalomeným prvním pravým žebrem, což ovlivnilo jeho výkon v kvalifikaci i závodě. Doba léčby je jeden měsíc a dle Lorenza není závod v Argentině ohrožen.

Jorge Lorenzo byl velmi rychlý v prvním katarském tréninku, ve druhém už se mu tolik nedařilo, takže chtěl vše dohnat ve třetím tréninku, což se mu v šesté zatáčce stalo osudným, protože po highsideru následoval tvrdý pád (později skončil na zemi znovu). Hned to nebylo zřejmé, ale schytalo to žebro a s tímto hendikepem pak Lorenzo závodil. Drobnou frakturu odhalilo až podrobné vyšetření po závodě.

Do závodu královské kubatury se Jorge Lorenzo nakonec kvalifikoval patnáctým časem a společně s Valentinem Rossim startoval z páté řady. Nicméně po startu neměl takový progres jako jeho italský soupeř, naopak, u Lorenza nasledoval propad pořadím, protože měl problémy s prokluzem spojky. Až o něco později začal postupovat dopředu až se zastavil na konečné třinácté pozici, když ještě na cílové rovince stačil těsně překonal Iannoneho z Aprilie.

Po závodu v Kataru Jorge Lorenzo řekl: „Dnes můžeme vidět řadu pozitiv, i když umístění není takové, na jaké jsme chtěli dosáhnout. Byl jsem hodně limitován sobotním pádem. Bylo to znát po celém těle, zejména pak co se týče ramene. To mě omezovalo všude. Od nehody jsem byl pomalejší než tomu bylo v úvodu víkendu. V prvních kolech jsem měl nějaké problémy a přišel tam o tři nebo čtyři sekundy. Nepochybně máme mnohem větší potenciál a pokud nebudeme mít smůlu, budeme silnější.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist