Místo zraněného Rinse pojede v Německu Remy Gardner

Před letní přestávkou čeká šampionát MotoGP ještě jeden závod. Pojede se u našich německých sousedů na Sachsenringu, ovšem chybět ve startovním poli bude Alex Rins. Španěl si v neděli v Assenu těžce pohmoždil pravé zápěstí a zlomil pravý kotník. V týmu Yamahy ho nahradí Remy Gardner.

Alex Rins vynechá Grand Prix na Sachsenringu. Ve středu to potvrdil jeho tým, který uvedl, že jezdec po úspěšné operaci zápěstí a kotníku už míří zpátky domů. „Doufám, že se vrátím brzy zpět na trať. Přes tenhle zádrhel v naší cestě je naše motivace větší než kdy jindy,“ uvedl Rins.

Španěl havaroval v Assenu hned v úvodu závodu. Po těžkém pádu dlouho seděl s lékařem na obslužní komunikaci a ukazoval mu pravé zápěstí. Jak se později ukázalo, měl také zlomený kotník. Ještě v neděli večer odletěl do Madridu, kde později podstoupil zmíněnou operaci.

V sedle Yamahy vystřídá Rinse Remy Gardner, který momentálně závodí v superbikovém šampionátu. Naposled si z Nizozemska odvezl dvě čtvrtá a jedno třetí místo. V celkovém hodnocení je pak na 8. příčce se čtyřiapadesáti body.

„Ze všeho nejdříve bych rád Alexovi popřál rychlou rekonvalescenci,“ uvedl Gardner na úvod. „Mám z téhle příležitosti velkou radost. Chtěl bych poděkovat Yamaze za víru, kterou ve mě vkládá. Motorka pro mě bude úplně nová, ale těším se, že se na jeden závod vrátím do MotoGP. Bude to jistě krásná zkušenost. Víkend si určitě užiju, jsem za tuhle příležitost vážně extrémně vděčný,“ dodal jezdec.

Ředitel tovární Yamahy Massimo Meregalli uvedl: „Máme radost, že se k nám Remy na Sachsenringu připojí. Jsme si jistí, že to pro něj bude zajímavá zkušenost. Tým udělá všechno proto, aby se cítil vítaný, a podpoří ho v jeho nápadech.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist