Nicky Hayden naštěstí nezraněn

Mnoho fanoušků sympatického Američana zatajilo dech, když vidělo, že Nicky Hayden vrazil do bariéry a potom přes ní přeletěl. Naštěstí tovární jezdec Ducati je skoro nezraněn.

Ve druhém kole včerejšího závodu kubatury MotoGP v Aragónu šokoval všechny motocyklové fanoušky hodně dramatický pád továrního pilota Ducati Nickyho Haydena. Američan propásl brzdný bod a najel přímo do bariéry. Hayden zkusil celý manévr "ukočírovat" bez pádu, aby mohl dále pokračovat v závodě, narazil ale do "ohraničení tratě" a byl doslova katapultován.
31-letý jezdec byl převezen okamžitě do Medical Centra, kde bylo naštěstí konstatováno, že americký jezdec nemá žádné vážné zranění.

Pro jistotu byl Hayden poslán na podrobné vyšetření do nemocnice v Alcañizi. Zakrátko byl propuštěn a jeho startu za 14 dní při následujícím závodě Grand Prix Japonska tak nic nestojí v cestě.
"Ačkoliv se mně zadní pneumatika po startu protáčela, tak jsem mohl předjet jak Rossiho, tak i Johnnyho Ree. Ovšem zadní brzda po ujetí asi poloviny prvního kola přestala perfektně fungovat, neboť jsem ji příliš zahřál", popisuje Hayden své problémy po startu závodu.

"Zkusil jsem se udržet v přední skupině a přitom jsem propásl brzdný bod. Vyjel jsem do kačírku a hodně rychle jsem se blížil proti zdi. Myslel jsem si, že se praštím do hlavy, pokud z motocyklu seskočím, proto jsem před srážkou nic nepodnikl. Je mně hodně líto, že jsem poškodil bike, ale musím být rád, že se o mě všichni skvěle postarali a že se mně nic vážného nestalo", řekl dále Hayden o svém pádu, který naštěstí neměl žádné vážné následky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist