Ohlasy jezdců MotoGP na Catalunyi (1)

Jezdecké ohlasy na závod nejprestižnější třídy MotoGP ve španělské Barceloně.

Casey Stoner (1. místo – Ducati)
Před tímto víkendem jsme si nebyli jistí, jak to zde bude probíhat. V Mugellu jsem měl několik potíží a tak jsem si myslel, že to zde může být stejné. V pátek jsem nejezdil rychle tak jak bych potřeboval, v několika oblastech jsem hodně ztrácel. Naštěstí tým skvěle pracoval a v sobotu ráno nalezl několik řešení. Celý tým tento víkend pracoval dobře a odpověděl všem lidem, kteří tvrdili, že nemůžeme na evropských okruzích vyhrát. Byl to závod plný několika pěkných předjížděcích manévrů. Všichni tři jsme měli podél dráhy nějaké dobré i špatné úseky. Já se pokoušel mé slabé místa minimalizovat a postupně zlepšovat. Byl to pěkný závod, nikdo nedokázal ujet a v cíli jsme byli společně. Náš motocykl byl dobře připraven na tvrdé brzdění a proto, když mě chtěl Valentino předjet, byl obvykle dlouhý a já mu to mohl několikrát vrátit. Motorka byla fantastická, skvěle pracovaly opět pneumatiky Bridgestone. Hlavně to bylo na okruhu, kde měly pneumatiky v minulosti problémy, je tedy vidět jak hodně se na nich pracovalo. Byl to fantastický den. Ještě o šampionátu nepřemýšlím, stále je na to čas.
Valentino Rossi (2. místo – Yamaha)
Úžasný závod! I když jsem zklamaný, že jsem nevyhrál, tak musím přiznat, že to byl fantasticky zábavný závod. Byl to souboj až do konce s několika báječnými předjížděcími manévry, které jsme oba předváděli v různých částech okruhu. Bohužel jsem zpočátku ztratil nějaký čas, bylo velmi těžké předjet Hopkinse, on byl fantastický na brzdách. Pak to byl souboj se Stonerem, to byl dnes velmi těžký soupeř. Bylo tam několik míst, kde jsem mohl být dnes lepší, ne jen na rovince, ale i v několika zatáčkách. Každopádně to byl výborný zážitek, který nám pomůže porozumět tomu co je potřeba udělat v cestě za zlepšením. Yamaha i Michelin tvrdě pracují což dokládá i dnešní závod. Samozřejmě jsem smutný, protože jsem v Montmelo již mnohokrát vyhrál a tak jsem chtěl vyhrát znovu, ale jak jsem již řekl, takový závod mě vždy uspokojí. Vím, že mohu Stonera porážet, ale on dnes jezdil jako bůh, on je fantastický soupeř, blahopřeji mu.
Daniel Pedrosa (3. místo – Honda)
Třetí místo je dobré, jsem také spokojený, že jsem dojel společně s prvními dvěma. Bylo těžké držet krok s Casey a Valentinem, zvláště pak uprostřed závodu, ale když zbývalo pouze deset kol, byl jsem znovu schopný zlikvidovat mezeru. Ve skutečnosti bylo zábavné sledovat jak mezi sebou bojují ve svých oblíbených místech. Chtěl jsem se do toho zapojit také. Nicméně v jedné části dráhy jsem hodně ztrácel a ve zbývající části jsem to musel dohánět. Proto jsem celou dobu mohl s nimi jezdit, ale nemohl jsem se zapojit do souboje. Pouze jsem čekal na poslední dvě kola a doufal jsem, že naleznu nějaký způsob jak se zapojit. Nedokázal jsem ovšem jezdit dostatečně blízko nich. Chtěl bych hodně poděkovat všem fanouškům, protože mi dodali hodně podpory a vytvořili fantastickou atmosféru. V posledních závodech jsem měl několik dobrých výsledků a tak doufám, že v dalších závodech se to bude ještě zlepšovat.
John Hopkins (4. místo – Suzuki)
Jsem zklamaný, že nejsem na pódiu. Asi jsem spokojený, že jsem v nejlepší pětce, ale já chci víc! Byl to těžký závod a dokud jsem mohl, tak jsem se držel s prvními třemi. Asi okolo osmého kola jsem začal ztrácet rychlost a i když jsem jezdil co nejlépe jsem dovedl, byl jsem v každém kole stále pomalejší. Musel jsem se tedy spokojit se čtvrtým místem. Opravdu jsem letos spokojený se Suzuki a pneumatikami Bridgestone, vše pracuje lépe než v loňském roce, nemohu si tedy na nic stěžovat. Nyní zde budeme pár dní testovat a pak jedeme na dva okruhy, které se pravděpodobně budou hodit našemu GSV-R800. Jsem si jistý, že velmi brzo budeme bojovat o pódium v každém závodě.
Randy de Puniet (5. místo – Kawasaki)
Ačkoliv je pro mě obtížné nabrat dech, jsem s tím co jsem dnes dokázal spokojený. Nejen protože jsem získal můj nejlepší výsledek v kariéře MotoGP, ale protože jsem to dokázal bez ohledu na můj tělesný vztah. Věděl jsem, že to bude těžké a tak mi to zraněné koleno, rameno a velké teplo neulehčilo. Po startu jsem ztratil několik pozic, pak mě navíc Elías zběsile předjel v zatáčce La Caixa. Byl jsem po prvním kole šestý, ale byl jsem přesvědčený, že můj motocykl je lepší než ten jeho. Nevím co se stalo, ale o několik kol později se dotkl mého kolene a řidítek, třebaže to nebylo vážné, ztratil jsem při tom kontakt s vedoucí skupinou. Pokračoval jsem v tvrdé jízdě, ale oni byli definitivně rychlejší. Tento víkend se odvedla čistá práce a má Ninja ZX-RR a pneumatiky Bridgestone pracovaly skvěle. Na konci závodu se ke mě přiblížil Capirossi, ale já byl schopen již pátou pozici uhájit. Rád bych poděkoval všem v týmu, Kawasaki, Bridgestonu. Doufám, že nyní můžeme stavět na tomto výsledku.
Loris Capirossi (6. místo – Ducati)
Měl jsem dobrý start, ale v první zatáčce jsem nejel dostatečně rychle, protože jsem si vzpomněl na první zatáčku v loňském roce. V každém případě jsem na konci prvního kola jel již jedenáctý. Pak jsem předjel Edwardse, ale i prohrál při souboji s Melandrim několik sekund, kvůli kterým jsem jinak mohl skončit pátý. V každém případě postoupit ze sedmnácté pozice na startu na konečné šesté místo není zase tak špatné. Nejsem zklamaný. Věděl jsem, že budu moci jezdit rychle a kdybych neměl tak špatnou startovní pozici, patrně bych byl schopen jezdit s Johnem Hopkinsen. S prvními třemi asi ne. Chtěl bych hodně poděkovat mému týmu. Po ranním Warm Upu jsme kompletně předělali nastavení, hledali jsme optimálnější přilnavost a stabilitu. Povedlo se nám to a motorka byla lepší. Byl jsem po kvalifikaci hodně deprimovaný, ale lidé okolo mě milují a proto jsem po hodině byl opět připravený bojovat. Dnes jsem použil standardní specifikaci motoru, protože ta má větší rychlost, ale na dalších okruzích opět vyzkouším novou specifikaci.
Chris Vermeulen (7. místo – Suzuki)
Ze čtvrté řady jsem měl solidní start, ale pak jsem opět pár míst ztratil. Měl jsem těžký souboj s Alexem Barrosem, je složité porazit jeho Ducati, ta je velmi rychlá zejména na cílové rovince. Postupoval jsem jezdeckým polem a motorka při tom fungovala dobře, byla stabilní od startu až do cíle. V posledním kole jsem měl souboj s Lorisem Capirossim a ačkoliv se mi ho podařilo předjet, na další rovince mi to vrátil. Sedmé místo z jedenácté pozice není nejlepší a proto máme v následujících dnech mnoho práce na tom, aby byl náš motocykl v Doningtonu ještě silnější.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist