Po Le Mans bodoval Abraham také v Mugellu

Do závodu Velké ceny Itálie odstartoval Karel Abraham z dvacátého místa a po startu ještě několik pozic ztratil. Postupně se mu ale podařilo dostat před trojici svých soupeřů a ve finále předjet Kolumbijce Yonny Hernandeze. Po pádu Marca Márqueze to nakonec znamenalo konečné patnácté místo.

Český závodník si tak z italské Grand Prix veze další bod do hodnocení světového šampionátu, kde mu nyní patří jednadvacátá pozice. Jezdec brněnského týmu Cardion AB Motoracing přitom nebyl v ideální kondici, protože víkend v Mugellu zahájil s teplotami. Nakonec se s tím popral a těžký závod dokončil patnáctý.

15. Karel Abraham (Cardion AB Motoracing) – MS 21. místo, 2 body
Velká cena Itálie, Mugello – závod MotoGP

„Každý bod se počítá a konečný výsledek je samozřejmě slušný. Bod mám ale jen díky tomu, že tři jezdci přede mnou spadli. Na to se sice nemá smysl koukat, ale samozřejmě bych byl raději, kdybych bodoval v plné konkurenci. Většinu problémů jsem si vyrobil sám tím, že jsem zazmatkoval na startu a přede mě se dostalo hodně jezdců, které jsem pak pracně předjížděl."
„Stálo mě to hodně sil a navíc mi odskočili jezdci, se kterými jsem mohl závodit. Posledních sedm kol jsem vůbec nemohl a myslel si, že jsem sedmnáctý. Přesto jsem ale udělal všechno, co šlo, a předjel ještě Hernandeze. Díky pádu Márqueze to nakonec stačilo na patnácté místo,“
řekl Karel Abraham.

Šéfmechanik týmu Cardion AB Motoracing Marco Grana, závod komentoval slovy: „Nedá se říct, že by to byl dobrý výsledek, ale není ani špatný. Máme bod a to byl náš cíl. V této situaci jsme ale mohli těch bodů posbírat víc. Nicméně vzhledem k tomu, že je Karel nemocný, je to slušný výsledek. V dalších závodech se musíme zlepšit v kvalifikaci. Když budeme mít dobrou pozici na startu, můžeme bojovat o nejlepší dvanáctku."

„Motorka fungovala dobře a věřím, že na Barcelonu budeme dobře připravení. Naším cílem je zůstat v nejlepší patnáctce nejdřív v kvalifikaci a pak z toho vytěžit co nejvíc v závodu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist