Po závodech v Thajsku podstoupí Di Giannantonio operaci ramene

Rozhodnutí operovat zraněné rameno padlo ještě dřív než Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing) odletěl na závody do Austrálie. Rodák z Říma si rameno vykloubil pádem v rakouské Grand Prix a bohužel to nezůstalo bez následků. Nakonec budou Di Giannantonia operovat po závodech v Thajsku, takže vynechá jak Velkou cenu Malajsie, tak bude chybět i ve finále sezony, které se jede ve Valencii a to včetně předsezonního testu.

Ital Fabio Di Giannantonio havaroval během pátečního odpoledního tréninku na Velkou cenu Rakouska, a pádem si vykloubil levé rameno. Následné zdravotní problémy vyřeší jen operace, takže po dohodě s lékaři a týmem Ital předčasně ukončí sezonu 2024 závody v Thajsku a zamíří zpět domů, kde podstoupí operační zákrok.

„Hlavní prioritou je být na začátku sezony 2025 ve stoprocentní kondici. Rok 2025 bude pro nás všechny v týmu mimořádně důležitý a já nechci nic riskovat. Velmi důležité jsou také předsezonní testy. Nejpozději do Sepangu chci být opět schopen jezdit ve špičkové kondici,“ prozradil Di Giannantonio, jemuž v průběžném hodnocení MotoGP™ patří desátá pozice, a o jehož náhradě zatím nebylo rozhodnuto.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0 Kč od 0 uživatelů.



TOPlist