Pro jezdce Aprilie je Silverstone oblíbeným okruhem

Aprilie nasadí v Silverstonu čtyři tovární specifikace RS-GP, kterou letos jako poslední dostane k dispozici Raul Fernandez. Tovární jezdci týmu Aprilia Aleix Espargaró a Maverick Viňales mají s britským okruhem velmi dobré zkušenosti a zejména Espargaró, který tam loni vyhrál oba závody MotoGP™.

Aleix Espargaró se vrací na trať poté, co vynechal německou Grand Prix kvůli zlomenině pravé ruky ze sprintu v Assenu. Loni Španěl vyhrál na Silverstonu oba závody královské kubatury a v roce 2021 tam pro Aprili získal jejich první pódium v éře MotoGP™.

Aleix Espargaró před cestou do Británie uvedl: „Je to trať, kterou mám opravdu rád, nejen kvůli loňskému vítězství, ale také proto, že to byl jeden z historických momentů od mého příchodu k Aprilii, kdy jsme v roce 2021 získali první pódium. Silverstone velmi sedí RS-GP a sedí také mně, takže cílem je zopakovat výsledek z roku 2023. Loni byly Aprilie vždy vpředu. Tým v Noale přes letní přestávku intenzivně pracoval na vylepšení motocyklu, takže věříme, že se nám tam bude dařit i letos.“

Maverick Viňales chce po náročné Velké ceně Německa zabojovat na dráze, na níž vyhrál závod Moto3™ v roce 2012 a MotoGP™ v roce 2016. S Aprilií dosáhl dvou umístění na stupních vítězů, když loni skončil třetí ve sprintu a předloni druhý v hlavním závodě.

„Na Silverstonu jsem se vždy cítil konkurenceschopný,“ prozradil Maverick Viňales. „Závodit zde, na trati plné historie, je pokaždé vzrušující. Po letní přestávce jsem plný energie, trénoval jsem a jsem připraven pustit se do druhé poloviny sezony. Pokusíme se využít plný potenciál motorek. Raúl pojede na RS-GP24 poprvé. Bude skvělé mít na trati čtyři motocykly 2024, což je hodně užitečné, co se týče získávání dat.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist