Rabat chtěl ve Valencii závodit, do sedla ale usedne až v testech

Španělský závodník Tito Rabat je odhodlán nastoupit do poslední Grand Prix sezony ve Valencii a na okruhu Ricarda Torma si tento týden poprvé od nehody v Silverstonu vyzkoušel fyzičku v sedle silniční verze Ducati. Zda do závodu skutečně nastoupí ale zůstává s otazníkem. Tato otázka byla zodpovězena ve čtvrtek, Tito Rabat ve Valencii nebude závodit, ale nastoupí do předsezonního testu.

Jezdec královské kubatury Tito Rabat spadl během tréninku na Velkou cenu Velké Británie. Pád to byl ve vysoké rychlosti, ale Španěl z něho vyvázl bez zranění. Bohužel k jeho smůle ve stejném místě a ve stejný čas havaroval Franco Morbidelli, jehož Honda do Rabata narazila a natřikrát mu zlomila pravou nohu.

Jezdec Ducati týmu Reale Avintia věřil, že se na závodní dráhu vrátí v Thajsku, ale nakonec to bude až poslední podnik ve Valencii a to zatím ještě možná. V Misanu Rabata nahradil Christophe Ponsson, jehož angažmá ale vzbudilo u některých jezdců MotoGP kritiku vzhledem k jeho minimálním zkušenostem, takže od závodu v Aragonii už jel v sedle Rabatovy Ducati Jordi Torres.

Tito Rabat intenzivně pracoval na léčbě, teď v úterý absolvoval privátní testy a nakonec to budou lékaři, kteří mají poslední slovo. V záloze bude připraven Jordi Torres, který ale rovněž není stoprocentně fit. Vynechal závod v Sepangu, protože si zlomil záprstní kůstku u palce levé ruky. V úterý podstoupil operaci v Barceloně a dnes ráno Španěla pustili domů. Je jasné, že všichni s díky přivítají závěr sezony, aby se před novým ročníkem dali kompletně dohromady.

AKTUALIZACE – Ve čtvrtek (8.11.) Tito Rabat uvedl, že by ve Valencii rád závodil a jeho noha už problém není, nicméně jeho fyzička není po tak dlouhé přestávce stoprocentní a proto nechce být ve Valencii nebezpečný sobě nebo ostatním. Proto se s týmem rozhodl do Velké ceny Valencie nenastoupit, nicméně v úterý 20.listopadu již bude v sedle GP18 testovat v rámci příprav na novou sezonu 2019.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
SPIJKER přispěl 2 Kč
Pastell přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist