Rozruch okolo Barbery

Po nepříjemnostech s policií v závěru minulého týdne se k celé této záležitosti vyjádřil jezdec MotoGP Hector Barbera, pilot týmu Pramac Ducati.

Minulý týden byl zastaven policií jeden z kamarádů španělského motocyklového jezdce MotoGP Hectora Barbery při normální dopravní kontrole. Na základě toho se na různých webech objevily fámy, že byl pilot týmu Pramac Ducati zatčen. Proto určitě neškodí, přečíst si jeho názor k celé události: "V pátek večer na "Tři krále" jsem společně se svou rodinou večeřel. Na cestě domů byl zastaven náš automobil Vauxhall Astra dopravní policejní kontrolou. Můj kamarád, který auto řídil, měl v krvi 0,6 promile".

Hranice je ve Španělsku 0,5 promile, u nováčku pak 0,3.
"Protože jsem já sám vypil pouze jednu skleničku, tak jsme společně přišli na nápad, že všechny pasažéry v autě dovezu domů já. Policie ale zkontrolovala i mě samotného a naměřila mně 0,32 a po 20 minutách 0,28 promile. Absolutně jsem se necítil pod vlivem alkoholu. Přesto to bylo ode mne nezodpovědné. Jako jezdec MotoGP musím být příkladem pro ostatní. Chtěl bych se omluvit svému týmu, svým sponzorům, že se něco takového vůbec stalo a chtěl bych je ujistit, že to bylo naposled.", vysvětlil celou záležitost Hector Barbera.

Ve světle těchto okolností ale celkem překvapivě reagoval tribunál justičního soudu ve Valencii (Valencia Superior Court of Justice), který uložil Barberovi pokutu 1.200 Euro a odebral mu řidičský průkaz na 10 měsíců.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist