Sepang - testy CRT, pondělí

Druhým dnem pokračovaly testy MotoGP/CRT na okruhu v Sepangu, které byly zcela věnovány nové jednotné elektronice ECU od firmy Magneti Marelli. A své premiéry se dočkal i český Rookie této kubatury Lukáš Pešek, který dnes odpoledne odtestoval celkem 19 kol.

Jezdce uvítal déšť a jako první vyrazil dnes na trať pilot týmu Iodaracing Ital Danilo Petrucci. Ten objel pouhá 4 kola a předal svůj motocykl českému pilotovi Lukáši Peškovi. Tento tým má zde v Sepangu pouze jeden motocykl Suter-BMW loňské modifikace.
Český jezdec Lukáš Pešek tak absolvoval svou premiéru v královské kubatuře MotoGP a objel dnes celkem 19 kol, když zaznamenal celkově třetí nejlepší čas. 

Dalším týmem, který dnes testoval, byl Avintia Blusens. Japonec Hiroshi Aoyama se rozhodl nic neriskovat - má zraněné levé zápěstí - a na mokrou trať vůbec nevyrazil. Jeho týmovému kolegovi Héctoru Barberovi se podařilo odstranit včerejší problém s kabeláží a po 20 okruzích v dešti  dokončil tento den jako druhý nejrychlejší za Petruccim.

NGM Mobile Forward Racing, který včera nemohl skoro testovat, neboť dostal nové díly hodně pozdě a celý první den testů tak věnoval pouze sestavení motorky, tak dnes mohl konečně použít elektroniku ECU. Colin Edwards jezdil především ráno a odtestoval 7 kol, zatímco Claudio Corti jezdil s přestávkami celý den, ovšem na jeho kontě bylo pouhých 8 odtestovaných okruhů.

Všichni jezdci použili dnes mokré pneumatiky, a za různých podmínek, takže z dosažených časů se nedají vyvozovat vůbec žádné závěry, naopak týmy se snažily nashromáždit co nejvíce údajů pro novou ECU.

Claiming-Rule-Test Sepang, pondělí 4. února

01- Danilo Petrucci – CAME Iodaracing Project – Ioda Suter BMW – 2’23.456 (4 kola)
02- Hector Barbera – Avintia Blusens – BQR FTR – + 0.517 (20)
03- Lukáš Pešek – CAME Iodaracing Project – Ioda Suter BMW – + 0.567 (19)
04- Claudio Corti – NGM Mobile Forward Racing – FTR Kawasaki – + 0.571 (7)
05- Colin Edwards – NGM Mobile Forward Racing – FTR Kawasaki – + 6.517 (8)

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist