Stefan Bradl se v Sepangu neustále zlepšoval

Stefan Bradl zajel poslední den testů svůj nejlepší čas za tři dny a jako 6. v časové tabulce zůstal těsně za Top-Stars, když si splnil svůj vlastní cíl, neztratit víc než jednu sekundu na "Polemana", což se mu podařilo, neboť na značkového kolegu Daniho Pedrosu měl časovou ztrátu 0.903 sekundy.

"Chtěl jsem při prvním letošním testu udržet ztrátu pod jednou sekundou. Nyní jsem tedy o 0,9 sekundy pomalejší než Pedrosa, ale pouze okolo 0,4 sekundy za Rossim, Márquezem a Crutchlowem", říkal po testech a pokarčoval: "Menší ztráta by se ale také hodila, ale po třech dnech testů jsem už toho měl až po krk, a nemohl jsem už zrcyhlit. Nejsem určitě jediný, který se už těší, že budeme také jezdit na jiném okruhu. Jinak jsme po všechny tři dny měli dobré podmínky a mohl jsem toho odjezdit opravdu hodně. A poslední den jsem odtestoval celkem 43 kol", řekl Stefan Bradl, který poslední den testů předčasně ukončil už ve 14.30 hodin.
Jelikož ale tým LCR Honda splnil všechny úkoly, které si do testů dal, tak se vůbec nic nestalo, navíc nějaký útok na lepší časy se u ostatních pilotů rovněž nekonal, nejlepší časy Pedrosy a Lorenza byly stejně dosaženy už v jejich 4. kole hned ráno. 

"Se svým nejlepším dosaženým časem 2:01,003 minuty ale nejsem úplně happy, chtěl jsem se dostat pod hranici 2:01. Jelikož je ale Pedrosa o celých 0,3 sekundy rychlejší než jeho nejbližší konkurenti, tak jsou mí nejbližší soupeři určitě k překonání", řekl dále k testům 23-letý Bavorčan.
"Poslední den jsem poprvé vyzkoušel dvě nové zadní pneumatiky, a teprve poté jsme nasadili další měkkou zadní. S ní se mně podařilo zajet čas 2:01,003 min., což je můj osobní rekord na tomto okruhu", doplnil dále Bradl, který byl při GP v říjnu 2012 o 0,4 sec. pomalejší. 

Stefan Bradl chce letos získat pět podiových umístění a proto se hodně věnoval fyzické přípravě a svého osobního trenéra Egona Gulicha (59) vzal s sebou i do Sepangu, zatímco Bradlův otec Helmut na všechny akce během sezóny 2013 - jako v minulosti - už jezdit nebude.

Ten se chtěl na místě seznámit s prostředím v paddocku MotoGP a proto přímo na místě mluvil jak s týmovým majitelem LCR-Honda Luciem Cecchinellem, tak se šéfmechanikem Christophem «Beefy» Bourguignonem.
"Po Vánocích jsme hodně přidali na fyzické přípravě, předtím to nebylo možné, neboť Stefan absolvoval operaci předloktí. A jeho fyzická kondice je nyní velmi dobrá. Bez problémů plave v jednom zátahu 45 minut a nikdo ho k tomu nemusí přemlouvat. On prostě chce, neboť poznal, že mu to dělá dobře. Za týden máme na programu devět až dvanáct tréninkových jednotek. Ukázalo se to i během druhého dne, kdy zvládl bez problémů Long-Run na 16 kol", řekl dále jeho trenér Gulich.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist