Test v Sepangu: Marc Márquez doposud bez chyb

Rookie MotoGP zajel dnes opět třetí nejlepší čas. A časy továrního pilota HRC jsou stále více a více konstantnější.

Z pohledu doposud bezchybného ježdění během prvních dvou dní testování v Sepangu ze strany nováčka MotoGP Marca Márqueze vzpomíná Superstar Valentino Rossi na svůj vlastní vstup do královské kubatury: "Vzpomínám si, jak jsem tehdy přišel do kubatury 500 ccm já".

Zavzpomínejme si taky: Rossi se objevil v královské kubatuře poprvé v sezoně 2000, vyhrál tehdy dva závody Grand Prix a stal se jako Rookie vicemistrem světa.
O těchto vzpomínkách z nedávné historie královské kubatury ale nechce Márquez nic slyšet. 19-letý Španěl se v Malajsii stará pouze o to, jak se dále v továrním týmu Repsol-Honda zlepšovat: "Dnes jsme poprvé pracovali na elektronice. Máme několik myšlenek, co můžeme poslední den ještě zlepšit a vyzkoušet. Krok po kroku začínám rozumět tomu, jak elektronika ovlivňuje můj motocykl", říkal po druhém dni testování Márquez.

Tovární pilot Hondy se druhý den testů zlepšil oproti úterý o 0,398 sec a skončil opět na skvělém třetím místě, tedy hned za oběma hlavními dominátory sezóny 2012 a svými krajany, Danim Pedrosou a Jorgem Lorenzem. Márquez zajel své nejrychlejší kolo ve 20. z celkového počtu 34 objetých kol.
"Jsem spokojen, neboť jsem dokázal své tempo ještě o něco zrychlit. To bylo také účelem dnešního testu. Poslední výejzdy z boxu byly hodně konstantní, což nám pomohlo lépe generovat data", byl po středečním dnu velmi spokojený mistr světa Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist