Testy budou v Sepangu a ve Španělsku

Sezona MotoGP se pomalu chýlí ke konci a po jejím finále jsou hned na programu testy na okruhu Ricarda Torma u Valencie. A jaké oficiální testy Dorny a IRTA nás během zimní přestávky vlastně čekají a v kterých termínech?

Po finále MS ve Valencii (11. listopadu) budou v pondělí na stejném okruhu Ricarda Torma testovat týmy Moto2 a Moto3. Potom ve dnech 13./14. listopadu se testů ve Valencii zúčastní závodní týmy a jezdci MotoGP, kde bude samozřejmě hned několik zajímavých novinek:
  • Mistr světa Moto2 Marc Márquez pojede poprvé motocykl Repsol-Honda.
  • Valentino Rossi se po dvou létech bez jediného vítězství s motocyklem Ducati vrací na motocykl Yamaha M1.
  • Andrea Dovizioso bude mít k dispozici tovární motocykl Ducati, takže hned uvidíme srovnání Ducati-Yamaha v podání obou Italů.
  • Ducati týmu Pramac zde bude kočírovat Andrea Iannone.
  • A konečně s motocyklem ART-Aprilia konfigurace CRT vybaveným pro tyto testy pouze "normálním" motorem se představí český pilot Karel Abraham.
Od  5. do 7. února 2013 se konají první oficiální testy v Sepangu, potom následují testy ve Valencii (Moto2 a Moto3) od 12. do 14. února. Obě dvě malé kubatury se pak přesunou do Jerezu (19. až  21. února). Královská kubatura MotoGP bude od 26. do 28. února opět hostovat v Malajsii.

Druhý test v Jerezu pro kubatury Moto2/Moto3 má termín 11. až 13. března a nejlepší motocykloví závodníci současnosti - tedy jezdci královské kubatury MotoGP - tam budou ve dnech 15. až 17. března.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist