Týmy MotoGP mají dva dny privátních testů v Mugellu

Ve čtvrtek a v pátek testují týmy MotoGP na italském okruhu v Mugellu. V Toskánsku mají privátní zkoušky převážně tovární týmy Aprilie, Ducati, Hondy, Suzuki a Yamahy. Z prostředí Moto2 přijely testovat týmy Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing, Italtrans Racing Team a Swiss Innovative Investor.

Dvoudenní privátní testy (10/11.května) absolvují týmy MotoGP v týdnu, kdy mají volný víkend. Důležitý test je to pro tovární stáj Movistar Yamaha MotoGP, protože Valentino Rossi s Maverickem Viňalesem potřebují před cestou do Le Mans chytit druhý dech.

Testují také jezdci tovární Repsol Hondy Marc Márquez a Dani Pedrosa. Společně s nimi je v Mugellu komplet sestava LCR Hondy Cal Crutchlow a Takaaki Nakagami. Testuje rovněž zkušební jezdec Hondy Stefan Bradl, který má divokou kartu pro závod v Brně.

V Jerezu týmy Suzuki ani Aprilie nevyužily šance pozávodního testování, ale rovnou zamířili do Mugella, kde budou jejich jezdci pracovat na zlepšeních příslušných litrových prototypů. Na italské dráze také testují jezdci tří týmů Moto2 Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing, Italtrans Racing a Swiss Innovative Investor.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist