V Mugellu bez Capirossiho

Italský veterán Loris Capirossi bude muset kvůli svému zranění ze závěru kvalifikace v Assenu vynechat domácí závod Grand Prix v Mugellu.

Deset minut před koncem kvalifikace v Assenu spadl zkušený italský jezdec tak nešťastně - zasáhl ho jeho motocykl-, že musel vynechat nizozemský závod Dutch TT. Loris Capirossi se začátkem tohoto týdne doma v Monte Carlu podrobil lékařskému vyšetření a bohužel byly konstatovány zlomeniny dvou žeber (9. a 10.) a také vykloubení pravého ramene. To znamená, že tým Pramac Ducati nastoupí v domácím závodě pouze s Francouzem Randy de Puinetem.
Italský jezdec je inventářem závodů Grand Prix, jezdí v tomto seriálu od roku 1990 a má na svém kontě celkem 321 závodů tohoto seriálu, přičemž celkem 99x stál na stupních vítězů. Původně chtěl během domácího závodu Grand Prix oznámit 38-letý Capirossi své další plány - hovořilo se dokonce o ukončení kariéry - ale tato TK se pochopitelně posouvá. Těžko se ale dá předpokládat, že by se aktuálně 16. jezdec průběžné tabulky MS královské kubatury objevil na startu i v příštím roce, i když má s týmem Pramac platnou dvouletou smlouvu a samotný "Capirex" se na závody s litrovými motocykly velmi těšil. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist