Valentino Rossi: "Nepodařilo se nám odstranit problémy"

Jelikož tovární tým Yamahy už ve čtvrtek v Texasu netestoval, tak se Rossiho ztráta na obě tovární Hondy hodně zvětšila.

Po dvou tristních rocích u Ducati se k Yamaze navrátivší Valentino Rossi absolvoval na okruhu "Circuit of the Americas" (COTA) pouze dva testovací dny, zatímco hvězdy Hondy Marc Márquez, Dani Pedrosa a Stefan Bradl jezdili své okruhy ještě ve čtvrtek. A jelikož toto trio poslední den zrychlilo, tak Rossimu chybělo na Márqueze 1,6 sekundy.
"Byli jsme sice ve středu o něco rychlejší, ale celkový rozdíl není zrovna moc optimistický. Za dva dny se nám nepodařilo odstranit problémy s brzdami. Jorgemu se to podařilo, my jsme ale až do konce s tím měli problémy", řekl 34-letý Rossi.

"Ale hlavním problémem byl nedostatečný grip. Měli jsme velké problémy při zrychlování, motocykl dělá mnoho wheelies. Ale přesto musíme myslet pozitivně. Až se vrátíme 20./21. dubna do Texasu, tak bude určitě tepleji. Navíc tam budou jezdit dokola motocykly tří kubatur a ne jen pět pilotů s biky MotoGP jako teď. Pokud bude více gumy na asfaltu, tak může být situace pro nás úplně jiná a lepší", doufá tovární pilot Yamahy.
MotoGP 2013 - Test Austin, přehled časů po 3 dnech
01- Marc Marquez – Repsol Honda Team – Honda RC213V – 2.03.281
02- Dani Pedrosa – Repsol Honda Team – Honda RC213V – 2.03.898
03- Stefan Bradl – LCR Honda MotoGP – Honda RC213V – 2.04.225
04- Jorge Lorenzo – Yamaha Factory Racing – Yamaha YZR M1 – 2.04.351
05- Valentino Rossi – Yamaha Factory Racing – Yamaha YZR M1 – 2’04.960

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist