Z další bratrské bitvy zatím sešlo

Odřeknutí - posunutí na říjen - Grand Prix Japonska má i jeden zajímavý dovětek. Očekávaná bitva mezi dvěma bratry Takahashiovými se tedy zatím nebude konat.

Zatímco Yuki, pilot stáje Tech 3, je stabilním jezdcem kubatury Moto2, tak Koki, tedy Yukiho mladší bratr, měl jet s "wild card" v týmu Burning Blood Racing s motocyklem Moriwaki MD600.


Na snímku je Koki Takahashi při testování motocyklu Moriwaki MD600 na okruhu Twin Ring Motegi .

Dříve byly takové bratrské souboje mezi japonskými jezdci při domácí Grand Prix celkem obvyklé, vzpomeňme třeba bratry Aokiovi. Ti začali svoje vzájemné souboje ve dvěstěpadesátkách v roce 1993. Nobu Aoki dojel 4., Takuma Aoki jako 8. O rok později (1994) to ale skončilo opačně: Takuma byl klasifikován jako 5., Nobu pak 8. Další domácí souboj se uskutečnil až v roce 1997 a konal se už v královské třídě: Lepší byl na dvouválci Honda o objemu 500 ccm jedoucí mladší Takuma (4.), zatímco na motocyklu stejné značky, ale čtyřválcovém, jedoucí Nobuatsu dojel 5. Jejich další rodinné bitvy se už na domácí Grand Prix bohužel nekonali, při hodně utajeném testování 1998 se Takuma těžce zranil a další závody na motocyklu už jezdit nemohl.


Bratři Aokiové se ale postarali o jeden rekord, který zřejmě dlouho nebude překonán:
V roce 1995 skončili všichni tři při Grand Prix Japonska na stupních vítězů: Tehdy nejmladší z nich, Haruchika vyhrál stopětadvacítky, Nobuatsu dojel druhý ve dvěstěpadesátkách a Takuma (na snímku) třetí v půllitrech!


V posledních létech, naposled vloni, to pak byly souboje mezi Hiroshim a Shuheiem Aoyamovými ve dvěstěpadesátkách. A zde je jejich bratrovražedná dvěstěpadesátková bilance na okruhu Twin Motegi:

2004 - 3. Hiro, 8. Shuhei - oba na Hondách.

2005 - 1. Hiro, Shuhei nedokončil - oba na Hondách, oba ale startovali z 1. řady startovního roštu (Hiro PP, Shuhei 3.)!

2006 - 1. Hiro (KTM), 6. Shuhei (Honda)

2007 - 8. Hiro (KTM), 9. Shuhei (Honda)

2009 - 2. Hiro, 6. Shuhei - oba na Hondách

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist