Za LCR Honda pojede Ben Bostrom

Druhým jezdcem týmu LCR Honda bude v závodě MotoGP na okruhu Laguna Seca americký superbikový veterán Ben Bostrom, který bude s divokou kartou pilotovat motocykl Honda RC212V, tedy náhradní motocykl Toniho Eliase. Tuto nominaci potvrdil šéf týmu LCR Honda Lucio Cecchinello.

Stejně jako vloni si majitel týmu LCR-Honda Lucio Cecchinello zajistil pro závod MotoGP v  USA kvůli americkému motocyklovému trhu služby místní hvězdy na tento závod. Tentokráte se nejedná o Rogera Lee Haydena, nýbrž o Bena Bostroma, který tak pojede jako týmový kolega Eliase. Vloni totiž nahradil zraněného Francouze Randy de Punieta Američan Roger Lee Hayden, mladší bratr továrního pilota Ducati Nickyho Haydena, právě pro tento závod a dojel na skvělém 11. místě.

Momentálně závodí Bostrom v seriálu AMA za tým "Michael Jordan Suzuki" a bude to tak pro něho o následujícím víkendu dvojitý start. V mistrovství AMA pojede v kubatuře SBK s motocyklem Suzuki GSX-R1000 a v MotoGP na Hondě RC212V. Jinak Cecchinello oficiálně potvrdil, že se v případě Bostroma jedná pouze o jeden start a že tento americký jezdec není rozhodně považován za možného nástupce Toniho Eliase do další části sezóny 2011.
"Nemohu ani slovy popsat, jak jsem vzrušen tím, že jsem dostal takovou šanci. Pojedu na své domácí dráze a to před celým světem, neuvěřitelné. Chtěl bych tímto poděkovat týmu Michael Jordan Motorsports a dále Suzuki Amerika, že mně to umožnili. Budu se snažit jet co nejlépe MotoGP a pak rychle přeskočit na Jordan Suzuki a pokračovat", řekl Ben Bostrom. 
Týmový šéf Cecchinello následovně potvrdil, jak důležitá je pro amerického týmového partnera a pro americké sponzory příležitost prezentovat se na tomto okruhu s americkým jezdcem a očekává od Bostroma velmi dobrý výsledek: "Ben pojede náš motocykl Honda RC212V jako jezdec na divokou kartu pro tento jediný závod. Zároveň ale bude startovat o tomto víkendu v závodě AMA Superbike pro svůj tým. Chtěl bych se tímto poděkovat u 
týmu Michael Jordan za tuto skvělou spolupráci".


Tohoto amerického jezdce Bena Bostroma známe v Evropě ze čtyř roků jeho působení v seriálu WSBK, kdy má na svém kontě celkem 104 závodů. V roce 2000 skončil celkově sedmý (2x 2., 2x 3.), o rok později byl celkově třetí! (6x 1., 1x 2. a 2x 3.) a konečně v sezóně 2002 skončil v tabulce šampionátu jako pátý (1x3.). - vše na Ducati. V paměti je ale také jeho neúspěšný comeback o tři roky později s Hondou, celkově byl klasifikován na 15. místě. 
Jinak takový start amerického pilota ze seriálu AMA není rozhodně prvním, neboť v roce 2007 startoval na okruhu Laguna Seca 39-letý Kanaďan  Miguel DuHamel za tým Gresini Honda a po kvalifikaci na 19. pozici svůj závod po 10 kolech předčasně ukončil. 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist