Honda Legends: Ve třech do boje na TT 2013

Tým Honda TT Legends absolvuje letošní ročník nejpopulárnějšího silničního motocyklového závodu na světě Tourist Trophy s trojicí skvělých pilotů: John McGuinness, Michael Rutter a Michael Dunlop.

Po nepříznivém počasí, které se zasloužilo o anulování závodu North West 200 a tím tak nezačala sezóna Roadracing 2013 zrovna šťastně, má tým Honda TT Legends s trojicí jezdců John McGuinness, Michael Rutter a Michael Dunlop o to větší motivaci, předvést svým fanouškům perfektní show, neboť o ni byli v sobotu mezi městy Portstewart, Coleraine a Portrush díky počasí připraveni.
"Předčasný konec závodu North West 200 byl pochopitelně pro všechny přítomné hodně trpkou událostí", říká týmový šéf TT-Legends Neil Tuxworth a dodává: "O to víc se těšíme na následující Tourist Trophy. S našimi piloty McGuinnessem, Rutterem a Dunlopem máme doposud tu nejsilnější sestavu pro závody kubatur Superbike- a Senior-Race".

41-letý John McGuinness by i nadále chtěl zůstat nejrychlejším jezdcem na 37 mil dlouhém okruhu, Michael Rutter doufá v úspěšný comeback v tomto týmu a Michael Dunlop chce ukázat, čeho je schopná jeho Honda CBR1000RR Fireblade. Každý z jmenovaného tria chce na trati Mountain Course vylepšit svou dosavadní bilanci a přidat další úspěchy.
"Jako vždy jsem ve dnech před prvním tréninkem nervozní. Ale jak se poprvé posadím na motocykl a slyším zvuk motoru, tak se opět cítím jako doma v obývacím pokoji. Jasně, mladí divočáci mně pomalu šlapou na paty, ale já jim odpovím na okruhu. Doufám, že počasí bude s námi spolupracovat, abychom mohli předvést fanouškům to správné show", je názoru před startem letošní TT 19-násobný vítěz z Manu John McGuinness.

"Je docela možné, že moji týmoví kolegové budou zároveń i mými největšími soupeři. Důležité bude, aby se vše odbylo v pohodě a bez problémů", říká Rutter a jeho týmový kolega Dunlop dodává: "Závod North West 200 měl pro mě dvě stránky, vyhrál jsem sice závod kubatury Supersport, ale příšerné počasí nedovolilo uspořádat závod Superbike, kde jsme si vyjel Pole-Position. Nyní se ovšem soustředím na TT, je to moje oblíbená trať a dám do toho opravdu vše".


Kompletní program TT 2013 najdete zde.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist