McGuinness a Molyneux mají už také své zatáčky

Giacomo Agostini, Geoff Duke, Jimmy Guthrie, Mike Hailwood a Joey Dunlop, ti všichni už mají své úseky na kultovním okruhu Isle of Man Mountain Course po sobě pojmenovány, nyní se k nim připojí John McGuinness a Dave Molyneux.

Všichni výše jmenovaní mají zvláštní označení, které nahradily stávající směrové tabule a mílníky. Některé jsou dokonce jako jednotlivá umělecká díla, která odráží jezdcovu ikonografii.

Takže známe třeba Ago’s Leap, Joey’s, Guthrie’s Memorial, Hailwood Rise nebo Duke‘s Bend, nyní tedy své zatáčky dostanou 19-násobný vítěz TT a absolutní rychlostní rekordman - 131,578 mph - John McGuinness, stejně jako 16-násobný sidecarový šampion Dave Molyneux.

Rychlá levá se nyní bude jmenovat «McGuinness‘s», teda ta, která spojuje Handley’s Corner a Barregarrow. 40-letý Brit už v minulosti prohlásil, že právě tento úsek na 60 kilometrů dlouhém okruhu je jeho nejoblíbenějším a právě zde proti svým největším soupeřům získává nějaký ten náskok.

49-letý Molyneux se jako třetí domácí pilot za Joey Dunlopem (26 vítězství) a McGuinnessem ve 100-leté historii Tourist Trophy může těšit z nepřehlédnutelné oranžové tabule se svým jménem. Dlouhá rovinka Cronk-y-Voddy nyní tedy ústí do rychlé pravé zatáčky «Molyneux‘s».

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist