TT 2024 – V posledních třech závodech TT slavili vítězství Dunlop a Todd

Vzhledem k tomu, že se tento týden měnily termíny závodů kvůli nepřízni počasí, sobotní, tedy poslední den TT na ostrově Man se jely místo jednoho posledního klání superbiků také závody třídy Supersport a Supertwin. V obou posledně jmenovaných kláních slavil vítězství Michael Dunlop, který je v počtu vítězství (29) historicky nejúspěšnějším jezdcem TT. Hlavní závod Senior TT vyhrál Davey Todd, který si připisuje druhé vítězství.

Monster Energy Supersport TT – 2.závod

Závod odstartovali se zpožděním, jelikož v různých částech horského okruhu byly hlášeny přeháňky. Závod, který měl jen dvě kola vyhrál Michael Dunlop (MD Racing), který si v sobotu připsal na své konto osmadvacáté vítězství v závodech TT na ostrově Man. Dunlop závod supersportů vyhrál s náskokem necelých čtyř sekund a získal šesté vítězství třídy Supersport v řadě a třinácté celkově. Na druhé pozici se umístil Dean Harrison (Honda Racing UK), který porazil rozdílem 2,342 sekundy Davey Todda (Powertoolmate Ducati). Sedmadvacátý skončil český závodník Michal Dokoupil (RockNet), jenž získal dalšího bronzového Merkura.

Výsledek2024-06-08-12-58-37-monster-energy-supersport-tt-race-2-supersport-result.pdf

Entire Cover insurance Supertwin TT – 2.závod

V sobotu získal Michael Dunlop (MD Racing) druhé vítězství na závodech TT na ostrově Man, když zvítězil v závodě třídy Supertwin. Dunlop tak rozšířil počet vítězství v závodech TT na devětadvacet. Druhé místo obsadil Peter Hickman (Swan Racing Yamaha) a třetí skončil Mike Browne (Scott Racing Aprilia). Závod byl předčasně ukončen vyvěšením červených vlajek, takže výsledky byly z kompletního prvního kola. Čech Michal Dokoupil (RockNet) zajel znovu výborný závod a obsadil patnácté místo. V sobotu si na konto připsal druhého bronzového Merkura. Veronika Hankocyová (Wonder Women Racing Team / Buldoci) závod dokončila čtyřicátá.

Výsledek2024-06-08-15-28-18-entire-cover-insurance-supertwin-tt-race-2-supertwin-result.pdf

Milwaukee Senior TT

Vyvrcholením závodního týdne TT na ostrově Man byl závod Milwaukee Senior TT, jenž byl vzhledem k nabitému programu zkrácen z šesti na čtyři kola. Favoritů na vítězství nebylo málo, stejně jako okamžiků překvapení. Po prvním kole vedl Peter Hickman (BMW) před Davey Toddem (BMW) a Joshua Brookesem (BMW). Jeden z favoritů Michael Dunlop (Honda) ale ještě v prvním kole odstoupil. Peter Hickman navyšoval náskok ve vedení, který měl ve druhém kole v úseku Ballaugh na hodnotě 8,361 sekundy. Hickman ale v Ginger Hall havaroval a do vedení se tak dostal Davey Todd. Ten druhé kolo uzavřel rychlostí 134.789mph a náskokem na druhého Brookese v podobě 18,6 sekundy.

Po zastávkách v boxech se situace znovu o něco víc vyjasnila. Toddova zastávka byla téměř o sedm sekund rychlejší než Brookesova, ačkoli jezdec týmu FHO Racing měl stále téměř desetisekundový náskok před Harrisonem. Do čtvrtého kola vyrazil Davey Todd s více než půlminutovým náskokem a byl na nejlepší cestě za slavným vítězstvím. Přestože měl obrovský náskok, pokračoval stále ve vysokém tempu.

Davey Todd nakonec závod vyhrál náskokem 39 sekund. Druhý skončil Joshua Brookes, který si na konto připsal nejlepší výsledek na TT. Třetí místo obsadil Dean Harrison. Čtvrtý byl klasifikován James Hillier, pátý byl John McGuinness. Český závodník Michal Dokoupil (MECA Prestige) byl v sedle Kawasaki klasifikován na jednatřicáté pozici a jen velmi těsně přišel o bronzového Merkura, který by byl v sobotu jeho třetím.

Výsledek - 2024-06-08-18-32-36-milwaukee-senior-tt-senior-result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 15 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
0ndras přispěl 15 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist