Třetí kolo Red Bull Rookies Cupu v Assenu

Do katedrály motosportu míří mimo světové špičky seriálu Grand Prix také talentovaní jezdci juniorského mistrovství světa Red Bull Rookies Cup, kteří letošní sezonu zahájili dvěma závody na okruzích v Texasu a jihošpanělském Jerezu.

Do Holandska přijede v pozici lídra průběžného hodnocení český motocyklový jezdec Karel Hanika, jenž si do této chvíle připsal na konto pětaosmdesát bodů díky třem umístěním na druhém místě a jednomu vítězství z druhého závodu v Austinu. Rodák z Brna má náskok na druhého v pořadí Jorge Martina osmadvacet bodů, což je poměrně solidní výhoda, při níž nemusí český závodník tolik riskovat ve srovnání se svými soupeři. Před holandským podnikem je Karel Hanika ve velmi dobré formě, což potvrdil ziskem pole position a dvěma vítězstvími ve víkendovém podniku IDM na Red Bull Ringu, kde ho narychlo povolal tým Freudenberg Racing Team.
Samozřejmě ani výhoda téměř třiceti bodů nedává Hanikovi prostor k tomu, aby si mohl dovolit polevit. Jeho zaváhání by samozřejmě moc rádi využili jeho soupeři. Situace na druhém a čtvrtém místě je hodně vyrovnaná. Španěla Martina dělí jen jeden bod od třetího Brita Bradley Raye. Oba jezdci letos vyhráli po jednom závodu, ale nemají tak úspěšnou bilanci, jak můžeme vidět v případě Karla Haniky. Čtyři body ztrácí na druhou pozici turecký závodník Toprak Razgatlioglu a první pětku uzavírá Ital Enea Bastianini, vítěz zatím posledního závodu v Jerezu.

Nejlepším domácím závodníkem je s pětatřiceti body šestý Holanďan Scott Derouge, jehož nejlepším výsledkem je v této fázi šampionátu šesté místo z úvodního závodu v Texasu. Domácí prostředí sedmnáctiletého jezdce jistě bude motivovat k podobnému výkonu, jaký předvedl v Texasu. Jistě není bez šance, když s týmem RW Racing GP Junior Team vyhrál oba závody Moto3 německého šampionátu IDM v Oscherslebenu.
Víkend v Assenu zahájí jezdci Red Bull Cupu tréninkovou a kvalifikační jízdou už ve čtvrtek 27.června 2013. První závod je na programu v pátek 28.června v 16:30 hodin, druhé klání startuje už v 10:25 hodin v sobotu 29.června, tedy v den závodu letošní Tourist Trophy v Assenu.

Průběžné hodnocení Red Bull Rookies Cup 2013.

Oba závody je možné sledovat v přímém přenosu na www.redbull.tv nebo ze záznamu na TV Nova Sport (1.závod v sobotu od 9:10 hodin a 2.závod v neděli od 14:00 hodin).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist