Po závodech v Rakousku je lídrem Red Bull Rookies Cupu Španěl Carpe

V Rakousku jeli jezdci Red Bull Rookies Cupu další dva závody sezony 2024 a oba vyhrál Španěl Alvaro Carpe, který je zároveň lídrem průběžného hodnocení. Španěl vede náskokem 24 bodů na druhého Briana Uriarteho, třetí je Máximo Quiles. Předposledním podnikem sezony je pro mladé talenty Aragonie.

Španěl Alvaro Carpe vyhrál první závod v těsné koncovce, když Argentince Marca Morelliho porazil o pouhých 0,024 sekundy. Màximo Quiles, který musel v závodu odjet penalizaci v podobě dlouhého kola, dokázal ztrátu vymazat a v závěru klání být součástí souboje o vítězství, který prohrál rozdílem necelých dvou desetin.

Také ve druhém klání předvedl Álvaro Carpe dokonalou jízdu a závod vyhrál náskokem necelých tří desetin. Brian Uriarte by mu takový náskok neumožnil, jen kdyby ale zůstal na trati, protože v posledním kole motorku neudržel a bylo po nadějích na vítězství. Druhý projel cílem Máximo Quiles, třetí byl Veda Pradama z Indonésie.

„Tento víkend jsme získali padesát bodů,“ uvedl Álvaro Carpe. „Jsem za to moc rád, protože jsem během víkendu odvedl velmi dobrou práci, a od pátečních tréninků se postupně zlepšoval. Dnešní (neděle) závod byl šílený, velmi těžký, nebylo takové vedro jako včera, ale byl hodně rychlý. V předposledním kole to klouzalo, ale zvládl jsem to.“

„V posledním kole jsem na televizní obrazovce uviděl, že Brian havaroval a měl jsem náskok. Viděl jsem, že Maximo je druhý, tak jsem hodně tlačil, abych si ten odstup udržel, a povedlo se mi to. Tým Rookies odvedl tento víkend neuvěřitelnou práci, moc mi pomohli,“
dodal Španěl Carpe.

Náš tip

Výsledek 1.závodu Red Bull Rookies Cupu – session-for-aut-rookiescup-rac1.pdf

Náš tip

Výsledek 2.závodu Red Bull Rookies Cupu – session-for-aut-rookiescup-rac2.pdf

Průběžné hodnocení Red Bull Rookies Cupu po Rakousku:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist