Fantastická kvalifikace Fabiena Foreta

V kvalifikaci na předposlední závod letošní sezóny, který se jede na portugalském okruhu „Autódromo Internacional do Algarve di Portimão“ si vedl v kvalifikaci skvěle pilot královéhradeckého týmu Kawasaki Intermoto Step Fabien Foret, který v ní obsadil vynikající druhé místo, když zaostal o pouhých 5 setin sekundy za Polemanem Brocem Parkesem z Austrálie.

Mezi 32 piloty kubatury supersportů, kteří se zúčastnili tréninků a kvalifikací letošního dvanáctého závodního víkendu, patřil 39-letý jezdec českého týmu v každém ze tří tréninků mezi absolutní špičku a také neustále zrychloval. Vše potom korunoval v závěrečné kvalifikaci, kdy pouhých 5 setin ho dělilo od Pole position.
To si tedy vyjel australský jezdec Broc Parkes časem 1.46.522. Fabien Foret zajel své nejrychlejší kolo za 1.46.399 a byl také nejrychlejším jezdcem s motocyklem Kawasaki. První řadu dále vytvoří Francouz Jules Cluzel časem 1.46.374 a největší soupeř francouzského pilota v konečném pořadí šampionátu Brit Sam Lowes – 1.46.080. Top-5 pak dokompletoval Jihoafričan Sheridan Morais. Až sedmé místo získal lídr šampionátu Kenan Sofuoglu, který na Fabiena Foreta ztratil 0,671 sekundy.
Druhý pilot českého týmu Romain Lanusse zajel v kvalifikaci 18. místo výkonem 1.47.092 a do zítřejšího závodu vyjede z 5. řady startovního roštu.

Josef Kubíček (majitel týmu): „Chtěl bych nejdříve poděkovat všem členům našeho týmu, kteří připravili oběma našim jezdcům výborné motorky. Díky Kawasaki Europe, která nám na závěr letošní sezony dodala nové motory jsme víc než konkurence schopní. Díky tomu jsme absolvovali jednu z nejlepších kvalifikací vůbec a letos tu absolutně nejlepší. Samozřejmě, že gratuluji Fabienovi k této skvělé kvalifikaci a doufám, že pokud u něho bude stát zítra i štěstí, tak bude svůj start z první řady schopen proměnit ve velmi dobré umístění. Rovněž Romain jel velmi dobře a myslím si, že zítra má naději na podobný zisk bodů, jako naposled na Nürburgringu. Závěrem bych chtěl poděkovat těm sponzorů, kteří i v této době s námi zůstali a věřte, není to vůbec v této době jednoduché.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist