Florian Marino zajel druhý nejrychlejší čas při kvalifikaci na Monze

Florian Marino vytěžil co mohl z finálové kvalifikace a vybojoval druhé místo na startovním roštu, když pouze o necelé tři desetiny přišel o pole position po posledním ostrém kole Sama Lowese v kvalifikaci.

Teprve devatenáctiletý Florian jezdí místo Davida Saloma, který je stále zraněný. Mladý Francouz se po prvním mokrém dni držel na špičce v průběhu celé téměř suché kvalifikace. Nyní má možnost vylepšit si své prozatím nejlepší páté umístění, kterého dosáhl v posledním závodě v Assenu.

            

Ve druhé kvalifikaci měl Luca Scassa drobné problémy s elektronikou a musel se spokojit se čtrnáctým místem na startovním roštu poté, co v posledních deseti minutách kvalifikace skropil okruh slabý déšť. Luca věří, že dokáže poskočit o několik míst, když v závodu využije slipstream za jinými jezdci. Zároveň přiznává, že to pro něj bude na jeho domácím okruhu náročný den vzhledem k tomu, že startuje z páté řady.

Florian Marino: „Můj tým pracuje opravdu dobře a motorku mi připravili skvěle. Od prvního kola v tréninku jsem si užíval každou minutu. Jezdil jsem sám a tak i každý čas za kolo jsem najel sám. Jsem za to celkem rád. Na tomto okruhu jsem původně očekával možná třetí řadu na startu, ale nyní jsme druzí, takže to je výborná pozice do začátku zítřejšího závodu.”


Luca Scassa:
Dnes byl špatný den, měli jsme s motorkou několik problémů, protože občas pořádně nefungoval plyn. Myslím, že je to něco s elektronikou, což se spraví zítra. Dneska se mi bohužel za nikým nepodařilo vyvést ve vzduchovém pytli. Potom ke konci se objevil déšť a v jedné pasáži to klouzalo. Toto pro mě může být nejhorší trať z celé sezony, ale motorku na zítra spravíme a vylepšíme nastavení. Potom uvidíme, co přijde v závodě. Bude to dlouhý závod, je tam mnoho rovinek, takže zítra se pokusím co nejvíce využívat slipstream.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist