Oba jezdci Intermota stále zrychlovali

Na australském okruhu Phillip Island skončily dvoudenní závěrečné testy Supersport World Championship 2013. Oba jezdci týmu Kawasaki Intermoto se během všech čtyř testovacích částí časově zlepšovali a v konečném hodnocení obsadili páté, respektive desáté místo mezi 34 testujícími jezdci kubatury supersportů.

Nejrychlejším pilotem byl po dvou dnech testování vloni celkově třetí Brit Sam Lowes s motocyklem Yamaha, který zajel čas 1.33.076 minuty. Druhým nejrychlejším byl úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu s Kawasaki – 1.33.384 a třetím pak jeho týmový kolega Fabien Foret – 1.33.614. Španělský jezdec našeho týmu David Salom se postupně zlepšoval z úvodního času 1.35.291 (10. místo po 1. dnu) na konečných 1.33.950, čímž ztratil na „polemana“ Lowese zanedbatelných 0.874 sekundy a pro něho znamenalo páté místo celkově.
Jeho týmový kolega Luca Scassa začal testy hodně opatrně, ostatně bylo to jeho první seznámení s motocyklem Kawasaki a byl po úvodním dnu na 19. místě časem 1.36.054. Druhý den se ovšem italský jezdec našeho týmu neuvěřitelně posunul dopředu, a na konci testování mu patřila 10. pozice za čas 1.34.428, tedy se ztrátou 1.352 sekundy na Lowese.

David Salom:Během dvoudenního testu jsem získal na motocyklu skvělý pocit a tak jsem se také časově zrychloval. Už se nemohu dočkat prvního závodu, a neuvěřitelně se těším na neděli. V týmu panuje výborná atmosféra a nic tedy nestojí v cestě za výborným výsledkem“.



Luca Scassa:
„Seděl jsem na závodním motocyklu po 4 měsících a tak jsem začal pochopitelně opatrněji. Ale brzy jsem si zvykl na úplně nový motocykl a jezdil stále rychleji a rychleji. Velmi dobře se v novém týmu cítím a moc se těším na závody“.



Josef Kubíček – manažer týmu: „Chtěl bych poděkovat celému týmu za odvedenou práci a oběma jezdcům za skvělou profesionalitu. Neměli to vůbec lehké, neboť s nastavením motocyklů museli začít úplně od nuly, loňští piloti totiž jezdili jiným stylem. Navíc nám stále chybí šéftechnik Andrew Pitt, který každou hodinu očekává narození potomka ve svém evropském domově a teprve potom přiletí za námi do své domoviny a s námi vše řeší pouze pomocí mailů. A v neposlední řadě bych chtěl poděkovat všem našim partnerům a fanouškům a ujistit je, že dobře víme: zajíci se sčítají až po honu“.

Šéfmechanik týmu Intermoto Andrew Pitt tedy stále ještě čeká v Itálii, kde v současné době žije, na porod své partnerky, která mu má na svět v těchto dnech přivést syna. Zároveň je v neustálém kontaktu s brněnskou spolupracovnicí týmu Intermoto, která mu na jeho pokyn zašle letenku tak, aby se co nejdříve mohl vydat na cestu do jeho rodné Austrálie a připojit se k týmu, jakmile to bude možné. Zároveň Pittovi přejeme vše nejlepší k jeho dnešním 37. narozeninám.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist