Pelikánovou nezastavil ani pád a ani nepřízeň počasí

Alexandra Pelikánová zahájila ve francouzském Magny-Cours poslední závodní víkend své premiérové sezóny ve světovém šampionátu Supersport 300. Česká motocyklová závodnice v úvodních trénincích opět potvrdila své jezdecké kvality a s nepříznivými povětrnostními podmínkami se vyrovnala znamenitě. I přes pád obsadila v obou trénincích patnácté místo a v kombinaci časů obou jízd skončila celkově šestnáctá.

„Dopoledne hodně pršelo, takže to na trati docela klouzalo. Po většinu tréninku jsem byla dokonce v první desítce, ale potom jsem spadla. Naštěstí se mi nic nestalo, přilba Shoei i kombinéza od PSÍ Hubík splnily svůj účel a ochránily mě,“ uvedla Pelikánová, která v prvním tréninku odjela šest kol a dosáhla nejrychlejšího času 2'21,076 sekundy. Tím si zajistila patnácté místo v hodnocení skupiny B kategorie Supersport 300.

Patnácté místo obsadila závodnice týmu Kawasaki GP Project i ve druhém měřeném tréninku. V tom odjela osm kol. Jejím maximem se stal čas 2'17,306 sekundy. Ve srovnání s první tréninkovou jízdou zrychlila téměř o čtyři vteřiny. „Odpoledne pršelo ještě více, ale nám se i přes to podařilo docela dost zrychlit. Skončili jsme asi o deset minut dříve, protože podmínky na trati se neustále zhoršovaly a my jsme nechtěli zbytečně riskovat,“ pokračovala devatenáctiletá rodačka z Brna. „S prvním dnem jsem spokojená. Doufám, že na dobrou práci, kterou jsme dnes odvedli, navážeme i zítra.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Marian16 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist