Pro Race na Nürburgringu: Talma dojel na výborném 6. místě

Další zlepšení, další super výsledek. Fantastické šesté místo přiváží z německého Nürburgringu pražský tým ProRace Honda. Po skvělé kvalifikaci, kdy se jezdec tohoto týmu Gabor Talmacsi probojoval do druhé řady startovního roštu, se podařil i další famozní výsledek v závodě.

Mistr světa "malorážek" z roku 2007 Gabor Talmacsi, jak už bývá jeho zvykem, skvěle odstartoval a ihned se usadil na konci první pětičlené skupinky jezdců. Až do třetího kola jezdil na famozním pátém místě, které ve třetím kole ztratil zásluhou Foreta a o dvě kola později se propadl ještě o místo níž. Na sedmém místě jezdil dlouhých osm kol a poté ztratil na tři kola i toto sedmé místo.
Naštěstí v samém závěru, tři kola před koncem se maďarskému pilotovi českého týmu podařilo na sedmičku se vrátit a dokončit závod. Zlepšil tím svoje zatím nejlepší osmé místo z minulého závodu v Moskvě a zároveň na okruhu, kde jel úplně poprvé.

Zajímavost je, že se celý tento závod nesl ve znamení sedmiček. Sedmé místo v závodě, sedmý v ranním warmupu, sedmý v kvalifikaci celkem a čtrnáctý (2 x 7) v kvalifikaci první i prvním volném treninku. A samozřejmě Gaborovo startovní číslo je 14.

Jelikož byl po závodě diskvalifikován původně pátý v cíli ruský jezdec Vladimir Ivanov - jeho motocykl Yamaha byl příliš lehký - tak se nakonec Gábor Talmacsi posunul na místo šesté, když z celkového počtu 6 startů skončil 4x v Top-10. V průběžném pořadí patří "Talmovi" dva závody před koncem 13. místo se ziskem 36 bodů
"Je to můj nejlepší výsledek v závodě a náš nejlepší závodní víkend celkově jako takový, protože jsme v kvalifikaci vyjeli druhou startovní řadu a v závodě jsem skončil na šestém místě, což byl pro nás výborný výsledek. Jsem hodně šťastný, protože každým závodním víkendem se zlepšujeme a před sebou máme ještě další dva závodní víkendy, což mně dodává hodně sebedůvěry", řekl po závodě Gábor Talmacsi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist