Talma byl v sobotu v Popůvkách

Tradiční setkání příznivců Karla Abrahama v rámci superbikového víkendu na fotbalovém hřišti v Popůvkách bylo okořeněno účastí ex-mistra světa stopětadvacítek Gabora Talmacsiho, současného jezdce kubatury supersportů.

Ačkoliv sobotní program na Masarykově okruhu se kvůli zpožděnému Superpole protáhl až do večerních hodin, tak tentokráte i pro veřejnost otevřené setkání Abajafans začalo úplně přesně, tak jak bylo naplánováno.
Kromě tradičních účastníků, tedy českého jezdce královské kubatury MotoGP Karla "Abaji" Abrahama se ho zúčastnili i další hosté. Těmi byli kromě majitele týmu Cardion AB Motoracing pana Karla Abrahama, populární komentátor závodů MotoGP Joska Kubíček a hlavně mistr světa stopětadvacítek z roku 2007 Gábor Talmacsi z Maďarska.

Zatímco Abaja potvrdil všem svým přítomným fanouškům svou účast na 10. letošním závodě MotoGP v americké Laguna Sece, kam odlétal ještě stejnou noc ze soboty na neděli, tak Talma vyprávěl o svých fanoušcích a také o tom, čemu se věnoval celý rok 2011, kdy nezávodil na motocyklu a Joska Kubíček zase všechny překvapil svou historkou o jízdě v sajdkáru.

   

Stejně jako Abaja, má i Talma velké množství svých fanoušků, pro které pořádá jednou do roka setkání. To letošní se bude konat 11. srpna na malém závodním okruhu vzdáleném asi 100 km od Budapešti, kde jinak Gábor provozuje svou jezdeckou školu. Co se týká uplynulého roku 2011, tak kromě závodění v autech začal maďarský jezdec i studovat. Svou závodní budoucnost vidí Talmacsi buď v závodech supersportů, raději by se ale vrátil do Moto2. Jinak závody supersportů jsou v Maďarsku přenášeny televizním kanálem Eurosport, takže zůstává Talma svým fanouškům i nadále LIVE, zatímco přenosy ze závodů Grand Prix bohužel v Maďarsku vůbec dostupné nejsou.

Jinak má Talmacsi v úmyslu vzít si v nejbližší době za ženu svou dlouholetou přítelkyni (chodí s ní už 10 roků) a chystá se také založit rodinu. Touto cestou bych chtěl poděkovat českému týmu ProRace, že k této besedě Talmu uvolnil, ačkoliv měl maďarský jezdec v sobotní večer sponzorské povinnosti vyplývající z jeho závodění za tým ProRace Honda. Samozřejmě, že Gábor velmi ochotně podepisoval své fotografie a také plakáty hodně početnému publiku. Bohužel se sympatickému Maďarovi nepodařilo z různých důvodů dojet v neděli na plánovaném umístění okolo Top-5, tak snad až příště...!
V roli hostitele tedy tentokráte vystoupil Abaja, který se rozhovořil o plánech na zbytek této sezóny. Bohužel Kája nemohl kvůli zranění ruky testovat po Mugellu tovární motocykl Ducati, ale nyní by už chtěl všechny závody absolvovat a to co nejlépe. Cíle jsou jasné: Jelikož je celkové umístění na letošní rok v podstatě ztraceno, tak se chce český motocyklový jezdec zaměřit na jednotlivé závody. Samozřejmě i proto, že se nyní pojede na jeho oblíbených tratích, jako je třeba Valencia nebo Laguna Seca, kde se mu dařilo i vloni v premiéře. Co se týká příštího roku, tak ve hře je pro Abaju několik možností, včetně Hondy, Yamahy či třeba CRT. Hodně bude samozřejmě záležet na obsazení míst v některých uvažovaných týmech jinými jezdci, nejpravděpodobnější je ale Abajovo závodění s motocyklem Ducati, přičemž vyloučen není ani start za jiný tým, než je ten současný. V každém případě, a to je hodně podstatné, ale i v roce 2013 uvidíme českého jezdce Karla Abrahama v královské kubatuře MotoGP, to je jasné na 1000%.
Aniž tušil, že v neděli bude mít Joska Kubíček ještě větší důvod k radosti, než tomu bylo v sobotu večer v Popůvkách, tak neuvěřitelný vypravěč bavil všechny přítomné posluchače řadou vtipných historek, které doslova "sypal z rukávu". 

Perfektní atmosféra fanoušků motocyklového sportu byla doplněna skvěle i po kulinářské stránce, když "kýta z klokana" opravdu neměla chybu...a pivo (samozřejmě že i nealkoholické) teklo proudem.

Tak zase příště a těšme se na dalšího hosta, v zásobě klub "Abajafans" určitě ještě nějaké, a hodně překvapivé, má...!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist