Dozvuky z Assenu

Nekolika radky se jeste vracim k nazorum prednich pilotu superbiku, supersportu a superstocku k uplynulem zavodu v nizozemskem Assenu.

Superbiky
Chris Vermeulen (1.- 1.) – Winston Ten Kate Honda
“Mel jsem jen na konci prvniho zavodu trochu strach, ze pneumatiky nevydrzi moje nasazene tempo. Ovsem ja jsem si uz davno predsevzal, ze zde vyhraji letos oba dva zavody. Ve druhe jizde jsem udelal malou chybu a od te doby byl Haga velmi agresivni. Ovsem obe vitezstvi si nas tym opravdu zaslouzil.”
James Toseland (2.- 3.) – Xerox Ducati
“Vzhledem k tomu, ze jsem uz vedel o mem propusteni od Ducati, jsem jel “s nozem mezi zuby”. V prvni jizde jsem udelal rozhodujici chybu a tak jsem ztratil kontakt s Chrisem. A potom jsem absolvoval bitvu s Hagou.”
Noriyuki Haga (3.- 2.) – Yamaha Italia
“Assen je jedinecny a ja zde jezdim velmi rad. Ale s temi planovanymi novinkami na okruhu nejsem vubec srozumneny, bylo to tedy jakesi rozlouceni se starym okruhem. Motocykl fungoval bez problemu, a tak jsem mohl utocit a jet tak, jak jsem chtel. Ovsem Vermeulen byl jednoznacne velmi silny.”
Troy Corser (4.- 4.) – Alstare Suzuki
“Ziskal jsem 26 bodu a mohl bych ted v Nemecku udelat definitivni tecku. To je velmi pozitivni. Na druhe strane vsak nemohu byt spokojen s tim, ze jsem pouze na zacatku obou jizd mohl drzet tempo se spici. Myslel jsem si, ze se nikomu nepodari unik, ale Chris me presvedcil v prvni jizde o opaku.”
Yukio Kagayama (6.- 11.) – Alstare Suzuki
„Porad jeste citim bolestive zlomena zebra ze zavodu na Brands Hatch. Ale kvuli hodne britskym fanouskum, kteri prijeli kvuli mne, jsem zde chtel za kazdou cenu startovat a dobre zavodit. Nyni si musim odpocinout pro Lausitzring.”
Max Neukirchner (8.- 7.) – Klaffi Honda
“V prvni jizde jsem po spatnem starti dokazal predjet jeste v poslednim kole Muggeridgeho. Ve druhe jizde jsem jezdil ve skupine okolo 8. mista, ovsem kydz jsem zautocil na Lanziho (jezdi lonsky model tovarni Ducati – poznamka Bosso), tak jsme se malem srazili. S umistenimi musim byt pochopitelne spokojen.”
Jürgen v/d Goorbergh (20.- 17.) – Rizzla Suzuki
“Top 15, tedy ziskat body, byl muj cil. Ale uz tri mesice jsem nesedel na zavodnim motocyklu. Pouze jsem jezdil enduro a zavody v autech. Ovsem Rizzla tym byl vynikajici. V serialu WSBK je hodne rychlych pilotu a ja jsem na ne nebyl tak dobry. Mel jsem take trochu problemy s pneumatikami, nebot jsem v sobotu spadl a to mi na sebeduvere rozhodne nepridalo.”
Ben Bostrom (out.- 10.) – Renegade Honda
“Ja jsem zde v Assenu dojel drive uz hodne vpredu. A tak to pro me bylo velmi flustrujici. Ovsem tym do toho dava vse, a tak jsem mu aspon ve druhe jizde neco vratil.”
Supersporty
Fabien Foret (1.) – Megabike Honda
“Dlouho to trvalo, ale takove vitezstvi jako dnesni chutna hodne sladce.”
Sébastien Charpentier (2.) – Winston Ten Kate Honda
“Byl jsem dnes trochu nervozni. Meli jsme trochu problemy s razenim a tak jsem nemohl skupine s Foretem a Curtainem odjet. Ovsem s Foretem to byl velmi tvrdy souboj a teprve v poslednim kole jsem trochu zvolnil, nebot jsem nechtel spadnout, kydz jsem mel titul mistra sveta pred ocima”, rika novopeceny mistr sveta, ktery svuj prvni zavod supersportu v tomto serialu vyhral uz v cervnu 1998 na Nürburgringu.
Kevin Curtain (4.) – Yamaha Germany
“Start byl hodne spatny, ale pak jsem jel tak tvrde, jak jsem jen mohl. Ale Hondy maji pri vyjezdu ze zatacek proti Yamaham vyhodu.”
Katsuaki Fujiwara (5.) – Winston Ten Kate Honda
“Jel jsem za Sebastienem a citil jsem se vyborne. Pak jsem ale udelal nekolik chyb. Probrzdil jsem jednu zatacku a take jsem mel zarazeny neutral, pricemz jsem malem upadl. A kdyz jsem se konecne dokazal znovu koncentrovat, tak byla uz spice pryc.”
Superstocky
Didier van Keymeulen (2.) - Yamaha
“Dnes jsem mel stesti. Mel jsem sice dobry start, ale pak jsem mel male problemy pri zyrchlovani z vyjezdu zatacek. Byl jsem sice stejne rychly, jako ti tri prede mnou, kteri neustale spolu bojovali. A tak jsem si v duchu rikal, ze se neco muze stat. A ono se na konci opravdu neco stalo. Pro me to byl vlastne darek. Moje pozice v sampionatu je nyni velmi dobra a ja doufam, zen a Eurospeedway pristi vikend vyhraji”.
Kenan Sofuoglu (3.) - Yamaha
“Takova smula, co k tomu mam rici ? Ale minimalne jsem svuj naskok v mistrovstvi proti Roccolimu a Coxhellovi zvysil Jsem pochopitelne zklaman, nebot kdyz cely zavod vedu a na jeho konci jsem az treti…A tak musim jeste tyden vydrzet, abych pro svuj tym vyhral domaci zavod, uz se ale nemohu ani dockat”.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist