Ducati nemá v Jerezu štestí na počasí

Ani druhý den nepřálo počasí týmu Ducati-Alstare. Zima a déšť na okruhu Jerez de la Frontera neumožnily jezdcům Carlosovi Checovi a Ayrtonovi Badovinimu kvalitní testování.

Jak velký význam přisuzuje Ducati těmto testům dokazuje v Jerezu přítomnost nového generálního ředitele Ducati Corse Bernharda Gobmeiera (dříve čísla "1" u superbikové BMW), šéfa týmu Ducati-Alstare Francise Batti a také vedoucího projektu superbike v továrně z Borga Panigale Ernesta Marinelliho.

                        

Jako první se na zkušební kolo vydal tester MotoGP Franco Battaini a po něm i Carlos Checa a Ayrton Badovini. Mistr světa z roku 2011 objel dle webu gpone.com pouhých 8 okruhů s nejlepším časem 1'47”020, zatímco Badovini během 18 odtestovaných kol zaznamenal čas 1'47”239. Jen pro zajímavost tovární pilot Aprilie Eugene Laverty zde při testech v listopadu 2012 docílil času  1'40”185, Carlos Checa – 1’41.840 a Ayrton Badovini – 1’44.521.

          

"Jsme v garážích víc času, než na trati", okomentoval suše doposavadní dva dny testování Carlos Checa.

Tým Alstare Ducati tak má před odletem do Austrálie už pouze jeden testovací den a to je zítřejší pondělí. Potom se vše sbalí a tým odletí do Austrálie, kde ho v polovině února čeká závěrečné testování.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist