Grillini pojede s Aitchisonem

Nový tým se objeví v superbikovém šampionátu. Jedná se o stáj "Team Grillini", kde byl jako jezdec angažován Australan Mark Aitchison, který bude mít k dispozici motocykl BMW S1000RR verze 2012.

Kde se tento tým vlastně vzal? Ze šampionátu WSBK si ho můžeme pamatovat z roku 2008, kdy se Team Grillini tehdy s motocyklem Yamaha zúčastnil světového šampionátu nejdříve s Francouzem Loicem Napoleonem ve 14 závodech (jízdách), který nejlépe dojel jako 21. v Assenu a ve druhé polovině sezóny potom s Rakušanem Christianem Zaiserem (12 jízd a nejlépe u nás v Brně na 21. místě). 

Znovu jsme tento tým zaregistrovali na mezinárodní úrovni - mezitím jezdill šampioát CIV - letos na posezónních testech MotoGP ve Valencii. S motocyklem pod názvem GAPAM s motorem BMW jezdili tehdy Federico Sandi a Gianluca Nannelli a rychlejší z nich byl Sandi, který skončil v časové tabulce testů předposlední se ztrátou 6.873 sekund.
Tým, pocházející z Mercatale di Ozzano dell’Emilia (provincie Bologna), se původně přihlásil do MotoGP v kategorii CRT na rok 2012, ale IRTA a Dorna ho neakceptovaly. Zůstal pouze na tkzv. "čekací listině" a tak nyní pojede superbikový šampionát.

Jeho jezdec Mark Aitchison má za sebou první sezónu ve WSBK a skončil v šampionátu jako poslední ze stabilních jezdců, když obsadil 19. místo. Nejlépe dojel devátý v Imole. Aitchison jednal na novou sezónu jak s týmem Kawasaki Pedercini, tak i s naším týmem Effenbert Liberty. Místo toho, aby do týmu Lucia Pederciniho donesl požadované peníze, tak chtěl od tohoto týmu dokonce gáži a to týmový majitel odmítl se slovy: "Aitchison od nás vyžaduje výplatu a tu my zaplatit nechceme. Od roku 1998 jezdíme světový superbikový šampionát a ještě jsme to nikdy nedělali". Ostatně ani jednání australského jezdce s týmem Effenbert nedopadlo pro něho pozitivně: "Ano, jednal s námi, ale jeho požadavky byly, mírně řečeno, hodně nestandartní", řekl našemu webu jeden z vedení tohoto týmu. 
V každém případě teď má aktuální startovní listina superbiků na rok 2012 celkem 22 jezdců, přičemž dle našich zpráv přímo z paddocku WSBK sice nebude obsazen druhý motocykl Kawasaki u Pederciniho, ale naopak na bázi ex-týmu DFX by měl jet s jedním z volných motocyklů Ducati miláček všech superbikových fandů Japonec Nori Haga. Problém je jeden, týmu zatím chybí sponzor...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist