Jak reálný je comeback Biaggiho?

Italská média už dlouho spekulují o comebacku Maxe Biaggiho do MS-Superbike. A po Aragónu se toto téma znovu otevřelo, jméno římského pilota je nejvíce spojováno s továrnami Aprilia a Kawasaki. Proč by superbikový šampionát potřeboval pilota formátu Maxe Biaggiho se můžete dočíst v následujícím článku.

Stojí opravdu dvojnásobný mistr světa MS-Superbike Max Biaggi před svým comebackem? Dle italského webu Moto.it je to velmi pravděpodobné. 41-letý Říman i nadále naplno trénuje a je ve skvělé fyzické kondici.

Jeho eventuální účast v šampionátu je spojována jak s továrním týmem Kawasaki, tak dle zpráv italských médií rovněž jednal Max Biaggi s Gigim Dall’Ignou od Aprilie.
Comeback Biaggiho do World Superbikes by tento šampionát a především Itálie jako taková, potřebovaly jako sůl. Ukázalo se to i nyní po Aragónu, zatímco první závod zhlédl na TV obrazovkách v zemi, bez které si tento šampionát nedovedeme představit (minimálně polovina paddocku WSBK mluví italsky - z 20 jezdců je jich 8 z Apeninského poloostrova, z 12 týmů pak 8 je italských), 1 milion diváků, druhou pak pouhých 616 000 tisíc, což je v porovnání s MS-MotoGP pouhý zlomek: kvůli Rossiho comebacku na Yamaze se shromáždilo před TV-obrazovkami 5,2 milionů, ve špičce dokonce 6,63 milionů.

Současnému superbikovému šampionátu totiž chybí osobnosti, startovní rošt je pouze "odkladištěm" těch, kteří už nedostali smlouvu v MotoGP, nebo naopak jejich výkonnost na MotoGP ještě nestačí. A jména Melandri, Checa, Sykes, Rea, Laverty, hrdina posledního víkendu Chaz Davies nebo lídr šampionátu Sylvain Guintoli široké veřejnosti moc neříkají, naopak Rossiho, Lorenza, Pedrosu či Marqueze zná skoro každý.

        

A k úspěšným návratům nemusíme chodit daleko, stačí se podívat na Troye Baylisse: Ten po 3 letech průměrného závodění v MotoGP (2003 - 6., 2004 - 14., 2005 - 15.) se hned při svém comebacku stal mistrem světa 2006, o rok později skončil 4., ale 2008 mu opět patřila královská koruna.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist