Katalyzátorem pádu byl Melandri

Britský novinář Mike Powers patří k nejvíce uznávaným odborníkům ve světě superbikového závodění. Necelý týden po závodě v Doningtonu glosuje o druhém superbikovém závodě v tom smyslu, že katalyzátorem pádu v poslední zatáčce - oba dva tovární piloti BMW Leon Haslam a Marco Melandri havarovali z prvních dvou pozic, a stupně vítězů tak patřili Reovi, Biaggimu a Sykesovi - byl jednoznačně italský pilot Marco Melandri.

Svým manévrem v poslední zatáčce druhé britské jízdy v Doningtonu si Marco Melandri rozhodně nezískal žádné další přátele, naopak stále více obsáhlejší je seznam jezdců, kteří nemají tohoto Itala v oblibě kvůli nebezpečné jízdě na hraně pádu.

Je samozřejmě nejjednodušší ukázat prstem na Jonathana Reu a říci: to byl on, který způsobil pád Leona Haslama a který potom "vyboxoval" ze závodu Melandriho. Dle názoru Mike Powerse to ale vše způsobil právě Marco Melandri, ten byl katalyzátorem všeho nebezpečného, co se odehrálo v posledních dvou zatáčkách.

Byl to totiž právě Melandri, který vjel do zatáčky příliš rychle a každý to mohl samozřejmě vidět!



Jeho týmový kolega v BMW Leon Haslam měl naopak plné ruce práce, aby si zachoval přehled. To ale bylo Melandrimu úplně jedno, tedy viděno perspektivou Itala. Ostatně právě on později přiznal, že to v poslední zatáčce nemohlo vyjít ani náhodou. Jediné co "Macio" chtěl, bylo vyvést Haslama z konceptu a donutit ho udělat chybu.

Jistě, Melandri je jeden z nejlepších současných jezdců v seriálu WSBK a obdivuhodná je jeho houževnatost a odhodlanost, kdy chce za každou cenu vyhrát, což je ale někdy za hranicí únosnosti...

Melandri je bývalý mistr světa, jeden z těch, který byl schopen konkurovat Rossimu v době jeho největší slávy v MotoGP.
Jeho nerozvážné chování v Doningtonu bylo ale hodně tvrdé a doslova zastínilo jeho historické vítězství s motocyklem BMW. Rozdělilo dosud harmonický tovární box BMW na dva rozdílné tábory a jak už bylo napsáno, listina jeho nepřátel v paddocku WSBK je stále větší a větší a jeho neoblíbenost stoupá a stoupá. A to nemusíme ani myslet na ztracené body a jeho aktuální šance v mistrovství světa.

Kdyby se Melandri spokojil s místem za Haslamem, byl by nyní třetí v MS a to s pouhou ztrátou 4 bodů na lídra šampionátu. Takto opustil Melandri Donington se ztrátou 31 bodů na Maxe Biaggiho.
Originál článku si můžete přečíst zde.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist