Kuba Smrž: Zůstává u Guandaliniho

To, co bylo dávno veřejným tajemstvím, tak dnes potvrdily italské webové servery. Jakub Smrž pojede už třetí rok v týmu Guandalini Racing.

Český jezdec Jakub Smrž podepsal smlouvu s týmem Guandalini Racing a pojede tak už třetí rok v tomto italském týmu Mirca Guandaliniho. “Kuba”, jak ho nazývají italská média, skončil v letošní sezóně na skvělém 10. místě v celkovém hodnocení MS superbiků a kromě Pole position na "domácí" trati  Misano Adriatico, kdy přerušil sérii Bena Spiese, získal jako první český motocyklový jezdec podiové umístění ve druhé jízdě v Assenu. Jihočeský motocyklový jezdec skončil kromě toho letos ještě celkem 16x v Top 10.


26-ti letý Kuba Smrž, začal v seriálu WSBK před 3 lety a hned ve svém premiérovém roce byl 14. Vloni se zlepšil na 13. pozici v celkové tabulce MS a letos se tedy protlačil do absolutní švětové špičky, do Top 10. 

Jestli bude mít Jakub Smrž v příštím roce týmového kolegu, se rozhodne v příštích týdnech. Nabízí se zejména Ital Matteo Baiocco, který skončil v první jízdě v Portimao jako 10. 


Dlouhou dobu totiž nebylo úplně jasné, zda stáj Guandalini má budget na rok 2010 pohromadě, ale nyní: "Máme sponzory na rok 2010 a Jakub byl vždy naše první volba", řekl dnes sportovní ředitel Guandalini, Frankie Chili. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist