Liberty Racing bude oficiálním týmem Ducati

Jelikož se množily dotazy, jaké bude vlastně složení týmu Liberty Racing ohledně techniků, specialistů a mechaniků, tak jsme pro vás připravili následující článek.

Po angažování dvou jezdců zvučných jmen, kterými jsou Jakub Smrž a Sylvain Guintoli, pokračuje Liberty Racing Team ve svém projektu dosažení požadované úrovně konkurenceschopnosti v superbikovém seriálu mistrovství světa. 

Díky skutečnosti, že tým úzce spolupracuje s továrnou Ducati, bude mít k dispozici 4 tovární motocykly 1198 F10, které jezdili v právě skončeném šampionátu Noriyuki Haga a Michel Fabrizio. Tyto motocykly se budou nadále vyvíjet v dílnách týmu Liberty Racing pod vedením inženýra Lucy Ferraccioliho z Ducati a pod dohledem Ernesta Marinelliho.

Tým pod vedením Dr. Maria Bertucciho a manažéra Natale Egiho bude mít k dispozici kromě už uvedeného ing. Ferraccioliho, další čtyři inženýry, dva hlavní mechaniky a čtyři mechaniky. Součástí týmu budou dále dva specialisté – pneumatikáři - se zkušenostmi z mistrovství světa superbiků.

Sportovním ředitelem týmu bude Francesco Mastrandrea, zatímco na pérování byl přijat odborník Lorenzo Gandini.

Tým Liberty Racing plánuje soukromé testování na okruhu Guadix ve Španělsku ve dnech 12. a 13. ledna 2011, a počítá samozřejmě s účastí na oficiálních testech Infrontu v portugalském Portimao (26. - 28. ledna 2011) a v australském Phillip Islandu (21. a 22. února 2011). Tento poslední test se uskuteční těsně před zahájením nové sezóny (25.-27. února 2011).

Dále jsou ještě v jednání testy na španělském okruhu Motorland Aragon, kde by se soukromé testování týmu mělo uskutečnit ve druhé polovině ledna příštího roku.

Pilot: Jakub Smrž

Šéf inženýr:
Luca Capocchiano
Šéf mechanik: Riccardo Venturi Bozza 
Specialista na telemetrii: Marco Antonelli
Mechanici: Nicola Manna, Marco Polastri
Specialista na pneu: Andrea Gentini


Pilot: Sylvain Guintoli

Šéf inženýr: Luca Ferracioli
Šéf mechanik: Flavio Prodolliet
Specialista na telemetrii: Davide Roselli
Mechanici: Simone Zambonia, Daniele Penzo
Specialista na pneu: Domenico Grieco

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist