Překvapení testů: Carlos Checa a Ducati Panigale

S tím nemohl počítat vůbec nikdo: Ex-mistr světa Carlos Checa ukončil dvoudenní testování superbiků na Phillip Islandu nejlepším časem a rázem se s novým motocyklem Ducati 1199 Panigale vrátil do světla ramp.

"Je to pro mě velmi milé překvapení. Pokud mám být upřímný, tak jsem rozhodně neočekával, že budu na takové úrovni. Od tohoto testu jsem si moc nesliboval. Myslel jsem si, že skončím asi jednu sekundu za nejrychlejším. A umístění v Top-7 nebo Top-8 bych bral jako úspěch, ačkoliv tato trať patří mezi mé oblíbené. Pokud si vzpomenu na mé pocity po posledním testu v Jerezu, tak mé očekávání nebylo moc velké", řekl po skončení testů Carlos Checa, mistr světa 2011.
"Během posledního dne testování v Jerezu jsme ale našli něco, co nám nyní pomohlo. Motocykl nyní lépe reaguje, a můj pocit z jízdy je stále lepší a lepší. Trať Phillip Islandu je hodně plynulá a stáčí se hodně doleva. A levé zatáčky mám opravdu hodně rád!", doplnil tovární pilot Ducati.

Týmový šéf Alstare Francis Batta zářil po testech jako sluníčko: "Nejlepší čas je obrovské překvapení. Byl to náš vůbec první opravdový test, neboť v Jerezu jsme měli převážně hodně špatné počasí. Carlos je opravdu hodně dobrý, jako testovací pilot i jako závodník. Pořád jsme dělali pravidelné pokroky. A máme ještě hodně prostoru směrem nahoru. Před tímto testem jsem si myslel, že Top-4 by byl velký úspěch. O to víc jsem nyní štastnější", řekl velmi spokojený belgický manažer Batta.
Pneumatiky hrály na Phillip Islandu vždy hodně důležitou úlohu: "Dnes moc nefungovaly, byla příliš zima. Včera jsme měli teplotu povrchu tratě 57 stupňů, a dnes pouze 20. Jedno kolo šlo, ale ve druhém už byla pneumatika trochu ojetá a hned to bylo o sekundu pomalejší. Pro tyto podmínky to prostě byla špatná směs. Nikdo ale nemohl počítat s tím, že bude taková zima. Když bylo teplo, tak jsem mohl bez problémů objet 15 až 20 kol. Pokud bude v neděli stejná teplota, tak o tom musím hodně popřemýšlet", říkal po skončení dnešních testů nejrychlejší muž na trati, Carlos Checa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist