WSBK Imola – Rea vyhrál druhý závod, Ježek patnáctý

V Imole je den závodu ve znamení slunečných podmínek a teplot kolem pětadvaceti stupňů. První závod jeli jezdci WorldSSP, kde nenašel soupeře Francouz Jules Cluzel, vedení v šampionátu nicméně převzal Švýcar Randy Krummenacher. V sérii WorldSBK vyhrál druhé klání znovu Jonathan Rea, český závodník Ondřej Ježek bodoval patnáctým místem v cíli.

Kapitoly článku

MS Superbike – Závod (2)

Do 19 kol závodu startoval z první řady Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), Xavi Forés (Barni Racing Team) a Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team). Z druhé řady vyrazil Michael Rinaldi (Aruba.it Racing - Junior Team), Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia) a Leon Haslam (kawasaki Puccetti Racing). Třetí řada a Marco Melandri (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) a Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team). Ondřej Ježek (Guandalini Racing) startoval dvacátý. Do závodu nenastoupil Jason O'Halloran (Red Bull Honda World Superbike Team), který si pádem v prvním klání zlomil kotník.

Po startu šel do vedení Michael Rinaldi, který měl vynikající úvod závodu. Na druhé pozici jel Chaz Davies, třetí Xavi Forés, čtvrtý Michael VD Mark, pátý byl Marco Melandri a na šesté pozici jel Jonathan Rea. Ondřej Ježek bohužel startem nezískal, ale naopak ztratil pozice a do druhého kola najížděl poslední jednadvacátý.

Ve třetím kole Chaz Davies předjel Itala Rinaldiho a snažil se mu ujet, protože to znamenalo ujet i hlavnímu soupeři v šampionátu Reovi, který už předjel Forése a byl třetí, těsně za jezdcem Ducati Rinaldim. V pátém kole už Rea s Daviesem bojoval o vedení v závodu, Marco Melandri jel pátý, Tom Sykes sedmý. Havaroval Lorenzo Savadori, na zemi skončil také Američan Jake Gagne (Red Bull Honda World Superbike Team), takže pro Hondu další katastrofální víkend. Ondřej Ježek se mezitím posunul na osmnáctou příčku, poslední jel Rus Leonov.

V polovině závodu to bylo především o bitvě o první místo mezi Chazem Daviesem a Jonathanem Rea, vítězem prvního klání v Imole. Na třetí pozici jel Xavi Forés, ale ten už na první dva ztrácel kolem pěti sekund. O čtvrté místo bojoval Michael VD Mark s Marcem Melandrim, ale Holanďan to v jednu chvíli přehnal, spadl a vzal sebou také Melandriho. V tu chvíli jel Ondřej Ježek patnáctý, to znamená na bodech. Poslední byl šestnáctý Američan Patrick Jacobsen (TripleM Honda World Superbike Team).

Ve třináctém kole Chaz Davies odrážel snad již “stý“ útok jezdce Kawasaki a nedokázal víc Jonathana Rea udržet za sebou, takže ten převzal vedení závodu a rychle navyšoval náskok. Druhý byl Chaz Davies, třetí jel Xavi Forés, který měl jen osm desetin za sebou Brita Toma Sykese. Pátý byl Michael Rinaldi, ale ten už na jezdce před sebou ztrácel kolem tří sekund. Američan Jacobsen předjel Ondřeje Ježka a ten tak klesl na šestnácté místo. Do posledního kola najížděl první Jonathan Rea, druhý Chaz Davies a třetí Tom Sykes. Problém měl Leon Haslam, který skončil mimo dráhu.

Také druhý závod v Imole vyhrál Jonathan Rea, který porazil jezdce Ducati Chaze Daviese rozdílem čztyř sekund. Třetí projel cílem Tom Sykes, takže Kawasaki může slavit další double v umístění na stupních vítězů. Nejlepším netovárním jezdcem je čtvrtý Xavi Forés. Ondřej Ježek je patnáctý a z Imoly si odváží jeden mistrovský bod.

Superbike World Championship – Závod (2)
25°C, dráha suchá, 43°C, vlhkost:41%
1. # 1 REA Jonathan Kawasaki ZX-10RR 34'03.420
2. # 7 DAVIES Chaz Ducati Panigale R +4.019
3. # 66 SYKES Tom Kawasaki ZX-10RR +9.530
4. # 12 FORES Xavi Ducati Panigale R +14.159
5. # 81 TORRES Jordi MV Agusta 1000 F4 +15.479
6. # 22 LOWES Alex Yamaha YZF R1 +16.162
7. # 21 RINALDI Michael Ruben Ducati Panigale R +17.197
8. # 54 RAZGATLIOGLU Toprak Kawasaki ZX-10RR +17.554
9. # 50 LAVERTY Eugene Aprilia RSV4 RF +22.331
10. # 36 MERCADO Leandro Kawasaki ZX-10RR +30.176
11. # 76 BAZ Loris BMW S 1000 RR +30.267
12. # 40 RAMOS Román Kawasaki ZX-10RR +40.061
13. # 68 HERNANDEZ Yonny Kawasaki ZX-10RR +51.973
14. # 99 JACOBSEN PJ Honda CBR1000RR +55.268
15. # 37 JEZEK Ondrej Yamaha YZF R1 +> 1'
16. # 91 HASLAM Leon Kawasaki ZX-10RR +> 1'
           
  Závod nedokončil/neklasifikován:  
  # 33 MELANDRI Marco Ducati Panigale R  
  # 60 VAN DER MARK Michael Yamaha YZF R1  
  # 5 LEONOV Vladimir Kawasaki ZX-10RR  
  # 32 SAVADORI Lorenzo Aprilia RSV4 RF  
  # 45 GAGNE Jake Honda CBR1000RR  

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist