Hardbike racing po úvodním závodě MS v supermotu

V neděli 28.dubna odstartoval první závod seriálu MS v supermotu v italském městě Capua na krásném okruhu poblíž Neapole. Po příjezdu všechny uvítala sluncem zalitá a perfektně připravená trať včetně offroadové části. Plni nadšení v očekávání krásného poježdění se celý tým nejdříve věnoval postavení depa a pak už se těšil na sobotní tréningový den.

Sobota všechny ale nemile překvapila celodenním deštěm a začaly první problémy: Hlavní partner seriálu, nejmenovaný dodavatel pneumatik, neměl v podstatě žádné gumy na mokro, s čímž český tým, ač je to pochopitelně jeho chyba, vůbec nepočítal. Přesto se podařilo sehnat dva kusy pro oba dva jezdce a nezbylo tak nic jiného, než na nich odjet dva tréninky a následně i kvalifikaci.

Na roztrhané pneumatice to opravdu moc dobře nejde a tak Miloš Řihák jedoucí S2 obsadil 20. pozici a Tomáš Trávníček v S1 16. pozici.To tedy nebyly úplně nejlepší vyhlídky na nedělní hlavní závod, ale alespoň trochu nás potěšil fakt, že dle předpovědi má být slunečno a sucho.

A opravdu. Nedělní ráno nás přivítalo sluncem a především umístění ve warm-upu na suchých pneumatikách - 7. Trávníček - naznačovalo, že situace nemusí být tak beznadějná.
Do 1. jízdy S2 Mistrovství Evropy Miloš Řihák vcelku slušně odstartoval, ale hned po pár kolech po jezdecké chybě upadl v terénu a pro lehké zranění nemohl dál pokračovat . Tímto pro něj bohužel úvodní závod ME skončil.
A jsme na startu prvního letošního závodu MS v supermotu, kde byl na 16. startovní pozici připraven náš jezdec Tomáš Trávníček. Atmosféra a napětí by se v tom okamžiku na okruhu v italském městě Capua daly krájet. A je to tady.
Červená světla zhasnou a Tomáš se po brutálním startu prodírá startovním polem až na krásné 9. místo v cíli. To nám všem okamžitě zvedlo náladu a už víme, že to asi půjde….
Ve druhé jízdě Tomáš svůj výkon ještě vylepšil o 1 pozici, a dojel na skvělém 8. místě, což znamená 9. místo v průběžné klasifikaci MS.

Takže po nepovedené úvodní kvalifikaci byl český tým Hardbike Racing s výsledkem naprosto spokojen a všichni se už těší na další závody 26.5. v italském Vairanu, kde se to celé koná jako GP Evropy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist