Kejmar i Vorlíček mají nové týmy i motocykly

Blíží se start supermotové sezony a na tu se intenzivně připravují i dva naši nejlepší jezdci. Oba pojedou v nových týmech a na jiných motocyklech než loni. Vicemistr Evropy Pavel Kejmar podepsal u německého Mottorad Bauerschmidt a na KTM se představí dokonce v MS, také Petr Vorlíček se rozloučil se Suzuki a zakotvil u britského týmu SHR.

Jednadvacetiletý Pavel Kejmar po loňské více než úspěšné sezoně podepsal vloni během závodů německého mistráku ve Freiburgu angažmá u jednoho z nejlepších týmu v Německu Mottorad Bauerschmidt ze Schmalkaldenu nedaleko Suhlu. Ze své Suzuki tedy přechází na motocykly KTM SM-R 505. Kromě mistrovství světa S1 chce jet i německý seriál ADAC ve třídě S2„Momentálně zimní příprava jede v plném proudu. Já už mám najeto pár hodin na své nové motokrosové motorce KTM 450 a mohu upřímně říct, že na lepší motorce, jak motoricky, tak podvozkově, jsem opravdu nikdy nejel. Takže jsem moc spokojen. Celý prosinec a celý leden byla hlavně fyzická příprava s motorkou na MX. V plánu už mám i nějaký halový závod v zahraničí. Nicméně kalendář MS pro rok 2012 už máme a začínáme tedy 15. dubna v Itálii. A to je tady za chvíli. Trénuji, co dá, abych byl stoprocentně připravený na svoji premiéru v MS a asi určitě budu jediný, kdo bude hájit v tomto seriálu české barvy. Ale do mistrovství Evropy jsem sehnal mladé začínající nadějné jezdce, a to překvapivě z České republiky! Kluci dá se říct opravdu začínají, tak budou obzvláště sbírat zkušenosti, které budou potřeba do dalšího vývoje," uvedl Kejmar, který vloni dokázal vyhrát několik jízd evropského mistráku a seriál dokončil na skvělém druhém místě. 
 
Server Youthstream.org informoval, že také další český jezdec Petr Vorlíček změnil tým, když podepsal smlouvu s britským SHR. Ten se vloni výrazně prosadil v mistrovství světa s britským jezdcem Matthewem Winstanleym. Letos ho podle zmíněného serveru podpoří v MS S1 ještě dva Finové Sami Salstola a vicemistr světa Mauno Hermunen, který přichází od Husqvarny. Pro závody evropského šampiionátu tým potvrdil mladého Mitchella-Thomase Malachiho, Angličana jménem Bradley O’Leary a právě Petra Vorlíčka. SHR Racing Team pojede na Hondách a peníze podle jejich manažera Nicka Canningse jsou sponzorsky zajištěné od Rock Oil, Silicone, Rip n roll, Gaerne, Trm, Alpina, Goodridge, Shoei , Evo-Tech, Apico, Spiral Clohing, Andreani Group, Gmx Radiators, lr Designs, kite, GoldenTyre, Goldfren, PDQ, a Acerbis. Vorlíček bude kromě Evropy jezdit také italský mistrák.  
"Poprvé se Petr s týmem SHR setkal v roce 2004 na zimním mistrovství v Anglii, kdy měl možnost zapůjčit si od týmu SHR dvěstěpadesátku, se kterou závody vyhrál. Od této doby každé další setkání provázely velké sympatie. V průběhu let přišla i nabídka, jestli by Petr nechtěl jet nějaké další závody v Anglii. Toho času už ale jezdil pod týměm DSR Suzuki a tak musel nabídku odmítnout. Pár let (2008 a 2009) tým SHR fungoval s Husqvarnou, ale v roce 2011 se rozhodli pro Hondu. Dlouhý čas strávený v sedle Suzuki a taky relativní zhoršení podmínek pro závodění vedlo k tomu, že když na podzim loňského roku přišla nabídka od SHR, bylo rozhodnutí téměř jasné," píše se na Vorlíčkově serveru tuningsport.cz. 
"Největší devizu kontraktu s týmem SHR Petr vidí v profesionalitě a výrazné podpoře na závodech. Práce na přípravě motocyklu bude převážně na technicích týmu a tím mu zbyde víc prostoru na trénink a bude se moct lépe soustředit na závody. Petr byl na týdenním soustředění v Itálii a 26. ledna odletěl celý tým do USA, kde bude intenzivně testovat. Před začátkem sezony proběhne ještě soustředění na jihu Evropy. V plánu je buď Itálie, nebo Španělsko. Tím, že italský mistrák začíná dřív než německé mistrovství, bude i jarní příprava podstatně kratší o to intenzivnější," pokračuje tisková zpráva Petra Vorlíčka, který vloni skončil v seriálu mistrovství Evropy i přes neúčast na posledním závodě ve Francii pátý, když v jednotlivých jízdách posbíral i několik umístění na bedně.  

Kalendář mistrovství světa a Evropy 2012:

15. dubna Triscina (Itálie)
27. května Palermo (Sicilie)
24. června Pleven (Bulharsko)
8. července Rijeka (Chorvatsko)
19. srpna Lignieres (Švýcarsko)
23. září Cahors (Francie)

Supermoto národů: 7. října Portimao (Portugalsko)

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist