Sezona OPEN MČR Supermoto pokračuje, česká elita poměří síly v Chebu

Republikový šampionát OPEN MČR Supermoto se po třech jarních závodech znovu rozjede, a to během víkendu 24.- 25. srpna na moderním okruhu Funarena v západočeském Chebu.

Závodníci mají za sebou jarní část, během níž zavítali na okruhy do Písku, Vysokého Mýta a také rakouského Fuglau. Nyní po dvouměsíční prázdninové pauze míří šampionát do západních Čech, konkrétně pak do Chebu. Fanoušci se mohou těšit i na souboje pravidelných účastníků mistrovství světa S1 GP Jonáše Nedvěda, Erika Provazníka, Jana Ulmana a Milana Sitninanského, který je nyní i v průběžném vedení OPEN MČR Supermoto.

Kluci mají letos za sebou již čtyři závody světové série a před Chebem vyrazí ještě na S1GP do Německa, o jehož průběhu budeme informovat i na sociálních sítích našeho šampionátu. Jonáš s Erikem přitom drží devátou, respektive desátou pozici v celkovém hodnocení MS, Honza s Milanem (který se však dvou závodů neúčastnil) pak místo třinácté a čtrnácté. A právě účast elity světového supermota je zárukou skutečně napínavých a atraktivních závodů i v Chebu.

Nyní ale zpět k nadcházejícímu podniku. Vypsány jsou následující soutěžní kategorie: S1, S2, S3 MX Cup, S3 40+, S3 50+, S4 quad, S5, S6, S7 aku pro elektrické motocykly a S8 a S9 pro amatérské jezdce s tím, že tyto kategorie budou vyjmuty z off-roadové části.

Přihlašování do závodu je stále možné na oficiálním webu podniku www.supermotocz.cz. Na jezdce bude čekat přes 1,2 kilometru dlouhý okruh s minimální šířkou 5 metrů a 10 levými pěti pravými zatáčkami, přičemž poměr asfaltové a terénní části činí 70/30 ve prospěch zpevněného povrchu.

Informace pro jezdce
Tentokrát je možné se účastnit i pátečních předzávodních tréninků v čase od 10 do 17 hodin. Za celodenní trénink probíhající od 10 do 17 hodin bude účtováno 1400 Kč / 56 EUR, kratší trénink od 13 do 17 hodin pak vyjde na 1000 Kč / 40 EUR. Částky budou jednotné pro všechny jezdce.

Další informace k závodu samotnému jsou k dispozici v aplikaci Sportity pod heslem Cheb2024.

Co je OPEN MČR Supermoto?
OPEN MČR Supermoto je mezinárodní mistrovství České republiky pod záštitou Autoklubu ČR ve stejnojmenné a divácky velmi atraktivní disciplíně, která kombinuje motokros a silniční závodění. Většina tratí pro supermoto je tvořena z poloviny až tří čtvrtin zpevněným asfaltovým povrchem, který doplňuje off-roadová hliněná část. Závody supermoto vznikly v 80. letech v USA jako soutěž jezdců z různých disciplín (silniční závody, motokros, plochá dráha), přičemž v České republice se první podnik konal už v roce 1999 na okruhu v Písku.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist