yamaha_demo_tour




Motocykl 1+2/2015

Honda Crossrunner dostala druhou šanci – dokáže ji využít? EBR 1190SX Erika Buella jsme postavili vedle elegána Monster 1200 a hitmakera léta KTM 1290 Super Duke R. Výsledek vás překvapí. Elektrický Freeride zdárně polarizuje motoscénu – vzali jsme jej do lomu a dali mu za uši. Víme, co od něj čekat. Drážkou na MX trati jsme protáhli také nové Yamahy 2015 a zmapovali sezonu evropského hardendura spolu s naší vycházející jezdeckou hvězdou Davidem Cypriánem. Kuba Horák pro nás v závěru shrne šestidenní 2014 v Argentině, vedl si tam opravdu skvěle. A jako bonus pro všechny z vás, kteří jste už v jedné stopě dávno zazimovali – ATV Speciál s testy nejprodávanějších čtyřkolek v ČR vás přesvědčí, že i hrabat sníh může být zábava. Driftem samozřejmě! Přejeme fajn zimu a pohodové svátky. Vaše redakce MC

Pod lupou: Yamaha YZF-R1/M
Letošní superbiková přestřelka významná tím, že nám výrobci servírují své kdysi tajné zbraně ze závodních arzenálů, nabrala po milánské EICMA plné obrátky. Yamaha pustila mezi lidi bike, který si vypůjčil vychytávky z Rossiho M1. Které to jsou?


Představení: Honda VFR800X Crossrunner
Honda na Intermotu bez velkého humbuku představila nový Crossrunner a hned na první pohled bylo jasné, že evoluce do té doby nepříliš populárního allrounderu je větší, než se čekalo. Prohnali jsme jej po andaluských kopcích a ze španělského testování vám přivezli zprávu o cestovním enduru, kterému je nejlépe na silnici.?

Představení: Harley-Davidson Street 750
Stejně tak jako umem, zkušenostmi a věkem dospívají bikeři, potřebují i některé motocykly čas, aby se z larvy vyvinuly ve fešného motýla. Nejinak je tomu i v případě H-D Street 750, se kterým jsme strávili několik dní.

Představení: KTM Freeride E-XC
Elektrický Freeride je v Čechách a my jsme dostali možnost jej otestovat v „domácím“ tréninkovém prostředí. Jak obstál a zda má jeho pořízení smysl, se dočtete v tomto testu.
Srovnávací test: Buell proti KTM a Ducati
Ducati Monster 1200
EBR 1190SX
KTM 1290 Super Duke R
Když před pěti roky Erik Buell oznamoval ukončení výroby motocyklů stejnojmenné značky, nikdo nevěřil, že se ještě kdy vrátí. Vždyť po 26 letech konstruktérské odvahy a designové originality nedokázalo výkladní skříň amerických sportovních motocyklů zachránit ani dlouhodobé partnerství silné značky Harley-Davidson. Jenže Erik je zpět, vloni představil první sériový superbike RX a v červnu nový streetfighter 1190SX. Nadešel čas změřit jeho síly s evropskou konkurencí.

Zapadlá legenda: Jawa 650 Classic
Dne 4. dubna 2003 se objevila první oficiální fotografie nové Jawy 650. Prvního velkého českého čtyřtaktu od dob Jawy 500 OHC. Snad žádný jiný motocykl posledních desetiletí nevzbudil tolik diskuzí a emocí…



Představení: Yamaha YZ 2015
Motokrosová sezona 2014 je za námi a novinky se třemi ladičkami ve znaku na nadcházející sezonu 2015 už jsou na skladě. Mezi prvními jsme je mohli prohnat na krásné MX trati v Chlístově u Nadějkova. Kterou z novinek bychom chtěli mít v garáži?

SPECIÁL: Čtyřkolky a ATV
V životě bikera někdy zkrátka nastanou okamžiky, kdy to na motorce z různých důvodů nejde, ať už jde o úraz, pracovní povinnosti, nebo počasí. Abychom se neošidili alespoň o pověstný „vítr ve vlasech“, jsou pro nás k dispozici čtyřkolky, respektive ATV. Stabilní a překvapivě hravé prostředky jak na práci, tak zábavu, s téměř neomezenou průchodností terénem. Nahlédněme společně do tajů světa dvou stop!

Cestopis: Na čtyřkolkách v Gruzii
Už je to tak, po všech předchozích peripetiích konečně plujeme lodí z Oděsy do vysněné Gruzie a je skoro jisté, že v dosažení cíle téhle cesty už nám snad nic nezabrání. Já jedu na BMW F 800 GS, Filip a Tomáš, kteří jsou na invalidním vozíku, jedou na čtyřkolkách. Dobrodružství dlouhé 8000 km právě začíná.

Produktový test: Akční kamery na moto
Sledovat vlastní jízdu v televizi nebo na Youtube už dávno není privilegiem profesionálních jezdců – díky přijatelným cenám a solidním výkonům kamer si může záznam své projížďky pořídit takřka každý. Jenže podle čeho vybírat a který přístroj obstojí v jedné stopě? Odpověď jsme našli v testu deseti akčních kamer.


Pohledem čtenáře: Jak se žilo před 25 lety
Poutavá retrospektiva čtenáře a motocyklisty Tomáše Michalce nejen o nedostupných čtyřtaktech a tvrdém motorkářském chlebu před rokem ’89.
Youngtimer: Kawasaki ZXR750
Do historie se zapsala vzduchovými rourami jako z Gagarinova skafandru a statusem jednoho z prvních dostupných supersportovních motocyklů. Jaký byl příběh Kawasaki ZXR750?



Hardenduro 2014: David Cyprián
Je mu šestnáct, ale přitom pravidelně dojíždí do cíle s hvězdami nebe extrémního endura. Náš nejlepší „hardendurák“ David Cyprián (alias Cyproš) pro nás krátce zrekapituluje svou sezonu.


Lidé z padoku: Jakub Horák

Jaká byla letošní šestidenní? Na to jsme se zeptali Jakuba Horáka – našeho externího kolegy a jezdce patřícího do špičky českého endurosportu. Na ISDE dojel v barvách týmu EnC Racing CZ mezi jednotlivci ve své kategorii C1 jako třetí. Má tedy rozhodně co říci.


Finále: Moto Guzzi V7 a Yamaha SR400
Všichni sníme o dlouhých cestách, nekončících jízdách dalekou krajinou, o návratech na místa a k lidem, kteří se nám dostali pod kůži. Nicméně většinu času v sedle motocyklu trávíme tam, kde žijeme – ve městech. Vybrali jsme pro vás dva biky, se kterými budou i městské jízdy radostí.

MOTOCYKL 1+2/2015 vychází v pátek 12. prosince

• Veškeré informace na www.motocykl-online.cz nebo na www.facebook.com/motocyklonline
• Předplatné na www.predplatne.cz
• Časopis vychází také elektronicky na portálech: cs.publero.com www.floowie.com/cs a www.wooky.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist