ktm_unor




Battle of the Kings pokračuje: zvolte nového krále customů H-D!

2. ročník soutěže o nejlepší dealerskou přestavbu Battle of the Kings navazuje na úspěch loňské ankety, kde se v konkurenci více než 150 evropských dealerství stal celkovým vítězem Harley-Davidson Praha. Letos se soutěžním modelem stala jedna z novinek řady Dark Custom, Iron 883. Obhájí Praha titul Krále customů se svým Harley-Jawysonem?

Všechny dealerské přestavby motocyklu H-D Iron 883 jsou hotovy, a Harley-Davidson právě spouští hlasování v 2. ročníku soutěže Battle of the Kings. Její první kolo bude probíhat až do 18. dubna na speciální stránce, kde můžete hlasovat pro 5 nejlepších customů. Z nich poté odborná veřejnost vybere vítěze, neboli Krále Customů, jenž bude vyhlášen 15. května na srazu Wheels & Waves ve francouzském Biaritzu.

V regionu střední a východní Evropy vzniklo v 13 dealerství 13 customů, na nichž dealeři H-D demonstrovali svoji zručnost, nápad, kreativitu a umění individualizace. V ČR se pak do soutěže zapojila čtyři dealerství H-D - tedy Praha, Brno, Plzeň a Hradec Králové - z nichž tři jste si mohli zblízka prohlédnout na výstavě Motosalon 2016. Nápaditou přestavbu z pražské Šalamounky, pojatou ve stylu historického motocyklu Jawa, jsme vám představili v tomto článku.

Ani dalším ze 13 přestaveb našeho regionu však nechybí originalita ani kvalita zpracování. Představme si nejdřív ostatní české soutěžící. Brněnské dealerství přestavělo Iron 883 na café-racer s agresivním posezem. Toho dosáhli použitím nižších řidítek Dragbar a současným zvednutím nádrže. Vzhled závodní motorky zvýrazňuje nízké prošívané sedlo, předsunuté stupačky a červeně lakované třmeny brzd. O pořádný zvuk se stará dvojice otevřených výfuků.

Hradecký dealer vsadil na popularitu modelu Softail Slim S, a upravil podstatně levnějšího Irona v podobném duchu. Kola, vidlice, blatník, řídítka a kryt sání pochází z řady Softail, přední světlo pak z FatBoye. Zárukou dokonalého vzhledu je lak od Olaf Pugner, a ten pravý soundtrack přidávají výfuky Screamin´ Eagle.

Přestavba z Plzně našla inspiraci u legendárního krále flat tracku, H-D XR750. Stačí se podívat na široká řídítka, malou nádrž, podsedlovou kapotáž a sedlo nebo vyplétaná 19palcová kola, a rázem si připadáte jako na závodech. Rychloupínací  komponenty (držák zadních blinkrů a spz s povinným osvětlením, přední blikače a hlavní světlomet) přitom umožňují použití v běžném provozu a jsou plně funkční. Lift Kit zadního pérování, bezpečnostní „kill-switch“, a rychlospojka na brzdovém vedení, umožňující rychlou demontáž předního brzdiče, dávají zároveň možnost použití na flat track závodech. Stačí přicvaknout startovní číslo – a hurá na trať!

Ze zahraničních projektů nás zaujal minimalistický Iron Griffin z polského Štětína. Už v sériové podobě je Iron 883 celkem jednoduchá motorka, ale tady nezůstalo vůbec nic zbytečného - jenom rám, motor, kola a sedlo. O to lépe vyniknou detaily jako odkrytá řemenice, opletené olejové hadice nebo clip-on řídítka. Výtvarným unikátem je pak tužkou pokreslená palivová nádrž.

Za všemi novými modely Iron 883 tak stojí dny a týdny dřiny, od prvotního hledání inspirace, nápadů a návrhů, přes nákresy až po samotné úpravy v podobě klempířských, svářečských a lakýrnických prací. Na každé vzniklé přestavbě je vidět nasazení, nápad i zručnost a téměř nekonečné možnosti individualizací, které Harley-Davidson prostřednictvím své dealerské sítě, dokáže zákazníkovi nabídnout.

„V rámci 2. ročníku Battle of the Kings vznikly zajímavé a velmi inspirativní přestavby. Osobně jsem ani nic jiného nečekal, neboť vím, že ve všech dealerstvích H-D pracují lidé s obrovskými zkušenostmi, kteří denně upravují motocykly svým zákazníkům. Díky jejich invenci, umu a citu pro detail dokáží každému majiteli H-D pomoci vyjádřit jeho vlastní postoj a individualitu a právě to jeden ze střípků mozaiky, která dělá ze značky Harley-Davidson světového leadera v customizaci motocyklů,“ říká Martin Heřmanský, Country Manager Harley-Davidson pro střední a východní Evropu.

Princip soutěže
Vítěz regionálního kola Battle of the Kings bude znám 15. května a následně postoupí do velkého finále. To se uskuteční o měsíc později, 15. června, na festivalu Wheels & Waves ve francouzském Biarritzu, kde rozhodne odborná veřejnost.

Hlasovat pro svého favorita v Battle of the Kings 2016 můžete na: http://customkings.harley-davidson.com/cs_CZ/.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist