ktm_unor




Pavel Ondrašík na tandemu s Vláďou: Na plochodrážní motorce se má jezdit rychle

Pavel Ondrašík dlouhá léta závodil na ploché dráze a věnuje se jí dodnes. Potkat ho můžete na pražské Markétě, tedy v areálu plochodrážního stadiónu, kde se jezdí Grand Prix, ve které si to rozdávají nejlepší plošináři světa. Pokud vás zajímá, jak to na Markétě chodí nebo jak náročné je uspořádat plochodrážní Grand Prix uprostřed hlavního města, poslechněte si tento rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Co je Olymp Centrum Sportu Ministerstva Vnitra
  • Podpora závodníků a zabezpečení jejich přípravy
  • O ploché dráze a závodní kariéře
  • Jak se organizují závody na oválu uprostřed hlavního města
  • O sportovcích, kteří vyrazili na Olympiádu do Paříže
  • Jak se trénovalo dřív a jak dnes

Celý rozhovor včetně povídání o plochodrážní kariéře zde:

PREMIUM

 

Pavel Ondrašík je vedoucím oddělení motoristických sportů Olymp Centra Sportu Ministerstva Vnitra, co zabezpečuje přípravu sportovců, kteří naši zemi budou reprezentovat na Olympiádě v Paříži, ale také motocyklových závodníků, jako jsou Filip Salač, Oliver König, Ervín Krajčovič, Václav Milík nebo Honza Kvěch. Jak probíhá jejich fyzická příprava a co všechno jim Olymp dokáže zabezpečit? Na to všechno odpoví tento rozhovor.

Jelikož Pavel Ondrašík dvacet let závodil na plochodrážní motorce a startoval v ligách po celé Evropě, řeč dojde na jeho závodní kariéru a také na vývoj ploché dráhy jako takové. V rozhovoru se dozvíte, jak se zlepšila bezpečnost na oválech, jak se změnila výstroj jezdců a jakým vývojem prošly plochodrážní mašiny, které nemají brzdy a odpružení. Jak Pavel Ondrašík říká, plochá dráha je velice atraktivní, a to je nejlepší pozvánkou na podzimní Tomíčkův memoriál v Praze.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 0 Kč od 0 uživatelů.



TOPlist