yamaha_demo_tour




Radek Kaďák Skalický na tandemu s Vláďou: Vzal jsem řídítka a šel si pro protézu

Tenhle chlap s pusou od ucha k uchu je velkej bombarďák! Je to jen chvíle, kdy dojel svou první rally v životě a dal ji s jednou rukou ve stupačkách motorky. Opravdu neuvěřitelný výkon, tím spíš, že do ní vystartovalo zhruba sto čtyřicet závodníků, a dokázalo ji dokončit jen jednadevadesát. Opravdu klobouk dolů, tím spíš, že Kaďák viděl v Albánii roadbook poprvé v životě.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O motorkách a začátcích na fichtlu
  • Jaké motorky sedlal
  • O nehodě, při které přišel o ruku
  • Jak si upravil silniční i terénní motorky
  • O první rally, kterou odjel v Albánii
  • Jak drsná rally je a jak se musel naučit navigaci
    Náš tip

    Delší verze v MP3 zde: kadak.mp3

Radek Kaďák Skalický přišel při vážné nehodě na motorce o pravou ruku, ovšem jen co se dal do kupy, sedl na motorku a začal jezdit. V rozhovoru vypráví, jak se začal věnovat offroadovému ježdění a jak si musel motorku upravit, přesněji řečeno veškeré ovládání přeházet na levou ruku. Bohužel se na levém řídítku už nenašlo místo na přední brzdu, takže si musí vystačit jenom se zadní, což není žádná legrace. Kaďák několik let po sobě jezdí do dun v Tunisu a ježdění v písku doslova miluje.

Jenže husarský kousek se mu povedl teprve nedávno, kdy se nechal ukecat a s týmem Czech Beer Rally Team a vyrazil na rally do Albánie. Podle jeho slov to bylo velký peklo a po první etapě nevěřil, že se dostane do cíle. Všude samé kameny, výjezdy a další libůstky, které daly do těla všem zúčastněným, tím spíš klukovi s jednou rukou. Poslechněte si bezprostřední vyprávění o pekelné rally, kde Kaďákův výkon ocenil i velvyslanec a jmenoval ho superhrdinou Rally Albania. Jeho výkon posadil na zadek všechny zúčastněné, ale i samotného organizátora akce, který ho na další roční pozval jako hosta, kterému poskytne první poslední.          

  

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist