yamaha_zari




Redakční podcast: Šíleně levný Hornet a další podzimní novinky

Po hezkém víkendu můžeme s klidem říci, že teď už jezdí na svých strojích jen ti nejotrlejší. Zasedli jsme tedy s Honzisem raději k našim mikrofonům, abychom probrali ty nejzásadnější z novinek, co pro nás chystají výrobci na příští rok. Některé vyčnívají více, některé o to méně…

Těch novinek je opravdu hodně, ale všimli jste si toho, že často nejsou zase tolik nové? Bohužel je to zase jeden z těch podzimů, kdy se odhalování inovací točí okolo přechodu na novou normu Euro 5+. Ta sice nestanovuje žádné nové drakonické emisní limity a po výrobcích chce reálně jen pár změn, i tak ale spousta značek neodolala tomu, aby nám představila „nové a lepší“. Některé z omlazených strojů tím pádem přišly jen s drobnými evolučními změnami a často lepší standardní výbavou.

Na druhou stranu jsou tu ale i pořádné novinky. Mezi ně se řadí Yamaha R9, nová Honda CB1000 Hornet, která doslova hodila petardu do cenotvorby ve sféře litrových naháčů nebo CFMoto 800MT-X, což je oblíbené cestovní enduro, tentokrát s velkým důrazem na „enduro“ složku. A mimochodem, moc by nás zajímalo, co je to za novou módu nefotit motorky z levé strany?

Nebojte ale, dojde i na to, na čem jsme se ještě stihli svézt. Oba jsme si totiž střihli velmi intenzivní zážitky – Honzis za řídítky úchvatné závodní ČZ 250 2x OHC typ 853, já zase na jedné z mála sériových motorek, co kdy dostaly do vínku bájemi opředený Wankelův motor.

Vedle toho, že si náš podcast můžete pustit přímo tady v přehrávači, najdete ho taky na Spotify, Apple podcastech a platformě Soundcloud.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 45 Kč od 1 uživatele.
SuTonda přispěl 45 Kč



TOPlist